RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statsminister Erna Solberg (H), her under NHOs årskonferanse denne uken, lanserte lørdag de fire sakene Høyre kommer til å fokusere på fram mot høstens valgkamp.
Statsminister Erna Solberg (H), her under NHOs årskonferanse denne uken, lanserte lørdag de fire sakene Høyre kommer til å fokusere på fram mot høstens valgkamp. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Her er de fire sakene Høyre vil fokusere på i valgkampen

Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg (H) trekker nå opp de fire sakene hun håper skal gi Høyre en ny valgseier og et fornyet borgerlig flertall i høstens valg.

Å skape flere jobber. Kunnskap i skolen. Trygg omsorg, raskere behandling. Styrke forsvar og beredskap. Det er sakene Solberg og Høyre vil snakke om fram mot valget.

- Det er bare ni måneder igjen, konstaterte hun i avslutningen av sin tale til fylkesårsmøtet i Vestfold Høyre i Sandefjord lørdag.

Men Solberg har faktisk enda dårligere tid – kommende onsdag er det nøyaktig åtte måneder igjen til stortingsvalget.

Tapt 25.000 oljejobber

Solberg understreket at det å skape et inkluderende samfunn og lose Norge trygt gjennom omstillingen, er de to overordnede problemstillingene fremover. Kampen mot arbeidsledigheten, som har økt i denne perioden, er selve kjernepunktet i omstillingen.

- Vi kommer til å tape mange jobber på grunn av digitaliseringen. Det er alltid vanskeligere å skape jobber enn å miste dem, sa hun.

- Vi har tapt over 25.000 jobber i olje- og gassnæringen. Mange av de jobbene som har kommet til de siste årene var ikke bærekraftige, fordi de var basert på høye oljepriser.

For å skape nye jobber vil Solberg satse videre på samferdsel, «vekstfremmende skattelettelser», forskning og innovasjon.

Venter kritikk

Solberg gikk gjennom det de borgerlige samarbeidspartiene har fått gjennomført på sine første tre og et halvt år ved makten – og varslet på mange områder en videreføring av politikken.

Samtidig ba hun partifellene vente seg kritikk fra opposisjonen på fire områder: Ulikhet, byråkratisering, sentralisering og «for lite, for sent».

Solberg hadde følgende oppfordring:

- Hvis vi husker å snakke om våre valgkampsaker, kan de snakke om disse tingene. For da skjønner folk hva vi snakker om. Da vinner vi også valget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere