RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er flomkravene

Foto: Runar Kristiansen (TV2)
Sist oppdatert:
Flommen i Trøndelag påførte kommunene store ekstrakostnader. Nå presenterer de regningen for staten.

En av de hardest rammede kommunene, Flatanger i Nord-Trøndelag, presenterer en regning på rundt 13 millioner kroner for staten.

- Vi har summert kommunens ekstraordinære utgifter etter flommen til 12 millioner kroner på investeringssiden og cirka 800.000 kroner på driftssiden, sier rådmann Gurid Halsvik til TV 2 Nettavisen.

Kravet er nå oversendt Fylkesmannen som skal tilrå og sende videre til Kommunaldepartementet.

Vei og bro forsvant
En vei og en bro som forsvant, skader på vann- og avløpsanlegget, utgifter til evakuering og skyss og vakthold. Det er blant utgiftene kommet nå har summert opp og presenterer for staten.

Gjør opp status nå
De fleste kommunene i trøndelagsfylkene er nå i ferd med å gjøre opp økonomisk status etter flommen. Økonomirådgiver Helge Holte hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag sier det er stor variasjon i kravene så langt.

- Det varierer fra 50.000 kroner og oppover, sier han til TV 2 Nettavisen.

Statsråd lovet å hjelpe
Da kommunalminister Åslaug Haga besøkte de flomrammede områdene i Trøndelag i februar, gjorde hun det klart at staten ville bidra til å dekke kommunenes ekstraordinære utgifter. Flatanger-rådmann Gurid Halsvik har godt håp om at Haga vil stå ved løftet sitt.

Snart to måneder etter flommen er vannets herjinger fortsatt synlig.

- Mye er ennå anleggsområde, og NVE er i gang med arbeider for å sikre elva. Vi kommer til å være bedre rustet neste gang det skjer, og så har vi virkelig fått testet ut kommunens beredskap, sier Halsvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere