*Nettavisen* Nyheter.

Her er Hadias kontrakt

KLARERT MED JONAS: - Jeg brukte kvelder, helger og fritid på dette programmet, sier Tajik. Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg har ingen hemmeligheter i denne saken og legger derfor frem hele kontrakten.

16.04.15 10:18

Tajik mottok et honorar på 157.000 kroner for sin deltakelse i programserien « På bortebane», som ble sendt på NRK i fjor høst, skriver VG Nett torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra Hadias kontrakt, signert 19.06.14.

Som stortingsrepresentant tjener Tajik 865.100 kroner i året. I tillegg får hun 60.557 kroner som leder av Stortingets justiskomité.

Hadia Tajik (31) ga 50.000 av honoraret på 157.000 kroner til Utøya AS den 23. november i fjor.

- Her er kontrakten

Tajik legger torsdag frem kontrakten slik at alle kan se den:

- Jeg har ingen hemmeligheter i denne saken. Derfor legger jeg ut hele kontrakten med TV-produksjonsselskapet, forteller hun på Facebook.

Her er kontrakten, signert 19. juni i fjor: http://bit.ly/1IfixNs.


Slik forklarer Tajik sitt honorar på Facebook:

«Gode landsmøte og venner på Facebook. I dag står det om honoraret eg fekk for å delta i tv-produksjonen du kanskje såg i vinter, «På bortebane» (NRK). Dette er eit programkonsept eg har vore med på å utvikle.

Produksjonsselskapet Monkberry tok kontakt med meg i 2013. Då ville dei ha meg med på å lage eit tv-program. På det tidspunktet fantes det ikkje eit programkonsept. Dei visste berre at dei ville lage eit aktualitetsprogram, og dei ville ha meg med. Hausten 2013 sa eg ja. ... Konseptet laga me saman, og hadde arbeidstittelen «Det jeg ikke forstår». Programserien gjekk ut på å oppsøke tema og personar med standpunkt langt frå det eg, og dei fleste nordmenn, står for. Det var tenkt å vere fleire episodar, med meg som samtalepart i alle. Dette konseptet hadde Monkberry kontakt med NRK om. Resultatet var at NRK ville ha konseptet, men endra tittel til «På Bortebane» og reduserte talet på episodar som eg var med i til 3, og la til grunn at dersom det vart fleire sesongar, så ville dei ha med andre politikarar. Monkberry spurte om eg fortsatt var med. Det var eg. Eg hadde tru på idéen me hadde utvikla. Resultatet kom på NRK i vinter. Programkonseptet er no nominert til Gullruten for beste nye programserie. Det er eg stolt av.

Så til oppslaget i VG: Eg har ikkje fått dobbelt lønn. Men fått tilleggshonorar fordi eg har gjort eit tilleggsarbeid. Arbeidet har ikkje gått ut over stortingsvervet, men er gjort på kveldar, helgar og fritid. Somme stortingsrepresentantar skriv bok, andre sit i styrer og får honorar. Eg har laga dokumentar-TV. Honoraret har vore handsama heilt etter boka: med full openheit, etter alle speleregler, og er skatta av - sjølvsagt. For å vere sikker på at eg ikkje skulle gjere feil skaffa eg meg advokat og revisor. Eg har ingen hemmelegheiter i denne saka. Difor legg eg ut heile kontrakten med tv-produksjonsselskapet her. http://bit.ly/1IfixNs

Har du spørsmål – berre kom bort til meg i landsmøtesalen og spør, eller skriv det du lurer på her, så skal eg svare ved høve.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.