Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har Høyre krympet Ap

KRYMPET AP: Høyre la først ut grafikken til venstre, der Aps graf er helt feil i forhold til tallene og de andre partiene. To dager senere ble den slettet, og Høyre la ut den riktige grafikken (til høyre).
KRYMPET AP: Høyre la først ut grafikken til venstre, der Aps graf er helt feil i forhold til tallene og de andre partiene. To dager senere ble den slettet, og Høyre la ut den riktige grafikken (til høyre). Foto: Facebook/Høyre
Sist oppdatert:
- Litt pinlig at de la den ut, sier Ap om Høyre-blemmen.

GRÜNERLØKKA (Nettavisen): Midt under Aps landsmøte forrige helg, la Høyre ut en grafikk på sin Facebook-side som skulle illustrere NRKs siste meningsmåling. Men på grafikken var det en klar feil, grafen til hovedkonkurrenten var nemlig krympet.

Dermed ble avstanden mellom Ap og Høyre mindre enn den faktisk er.

Etter at flere reagerte, ble grafikken etter to dager slettet og Høyre la ut en ny grafikk der avstanden mellom partiene var riktig. De beklaget, og sa det hadde skjedd en feil. Den gale grafen hadde da blitt delt 100 ganger.

Les også: - Norsk skip kan sendes før 1. august

FEIL: Her er grafikken som Høyre la ut på Facebook fredag, men som viste seg å være helt feil for Aps vedkommende.

- Sånt kan skje
Arbeiderpartiets valgkampsjef, Snorre Wikstrøm, ler når Nettavisen ringer.

- Jeg får vel la tvilen komme dem til gode, og tro dem på at de har gjort en feil, sier Wikstrøm.

- Hva tenkte du når du så det?

RIKTIG: Her er den riktige grafikken som Høyre la ut etter først å ha krympet Arbeiderpartiet.

- Jeg stusset litt når jeg så den, jeg lurte på om det var så liten forskjell mellom Ap og Høyre, men dette stemte jo ikke i det hele tatt, sier han.

Han er tydelig på hva han synes om feilen.

- Jeg synes det må være litt pinlig at de har lagt det ut, sier Wikstrøm.

- Var det mange i Ap som reagerte?

- Noen kommenterte det og ble litt oppgitte, men det har ikke vært sterke reaksjoner hos oss. Det var ikke noe stort tema på vårt landsmøte, vi hadde andre saker å snakke om, sier Wikstrøm.

Høyre: - Sånt kan skje
Høyre hevder det hele var «en plottefeil».

- I det visuelle hadde vi krympet dem. Det var nok en plottefeil, og ikke noe med overlegg. Sånt kan skje uten at det ligger noe særlig bak, sier Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal til Nettavisen.

Ryssdal karakteriserer det hele som en uskyldig hendelse.

- Vi skal selvfølgelig gjøre vårt beste for å presentere riktige tall, men akkurat dette synes jeg var en uskyldig hendelse, sier han.

- Så dette var ikke noe dere gjorde bevisst for å vise at dere er nærmere Arbeiderpartiet enn det dere faktisk er?

- Da hadde det nok vært bedre måter å gjøre det på enn dette. Men vi mener at de lokale målingene viser at vi har god los på Arbeiderpartiet. Vi er i fremgang, og jeg tror vi skal komme nærmere dem innen valget. Så kanskje det vil vise seg at søylene ikke er så ille når vi kommer dit, sier generalsekretæren.

BEKLAGER: Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal beklager at de la ut feil graf om Arbeiderpartiet. Tirsdag møtte han og resten av partiledelsen presseni Oslo foran helgens landsmøte.


- En del hisset seg opp

Han forteller at de har fått flere reaksjoner på Twitter.

- Det henger jo sammen med at dette skjedde under Arbeiderpartiets landsmøte, så det var en del som hisset seg opp over det, sier Ryssdal, og legger til:

- Vi skal nok ha mer reelle saker å slåss om etterhvert. Men vi beklager selvfølgelig at dette ble gjort, og så rettet vi opp når vi får beskjed om at det har skjedd, sier han.

- Gjør det deg bekymret at Ap gjør det så bra på meningsmålingene?

- Nå er jo sammenlignsgrunnlaget et veldig dårlig valg for Ap i 2011, så at de går litt fram må vi forvente. Vi er jo mest opptatt av hvordan vi selv gjør det, og opptatt av å forsvare og overbevise de velgerne som stemte på oss i 2011 om at de skal gjøre det også i år. Men det er klart at det utfordrer oss, det betyr at vi skal kjempe til valglokalene stenger for å vippe flertallet vår vei, sier Ryssdal.

PRESSELUNSJ: Høyre-leder og statsminister Erna Solberg, nestleder og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal under Høyres presselunsj i forbindelse med partiets landsmøte i Oslo kommende helg.


- Veldig fokusert på Ap

Til helgen starter Høyres landsmøte på Gardermoen. Tirsdag formiddag møtte partiledelsen med statsminister Erna Solberg i spissen pressen på Grünerløkka i Oslo.

I RØDT: Statsminister Erna Solberg sier hun nå forbereder seg på å møte et annerledes Ap enn under Jens Stoltenberg.

På pressekonferansen sa Solberg at hun forbereder seg på en valgkamp mot et annet Ap enn det hun kjente under Jens Stoltenberg.

- Det er noen vedtak på Arbeiderpartiets landsmøte som jeg ikke tror hadde kommet under Jens, sa Solberg.

Aps valgkampsjef har følgende hilsen til Erna og co foran landsmøtet:

- Jeg vil jo mene at de er nødt til å få fokuset på sin politikk. Jeg synes de har vært veldig fokusert på hva Ap mener i det siste. Jeg ser fram til gode dueller mot Høyre fram mot valget, vi ser i alle fall fram til å få fram forskjellene mellom oss, sier Wikstrøm.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!