Her tigger politikerne

TIGGER: KrFU-leder Emil André Erstad (t.h.) og Unge Venstre-leder Tord Hustveit har satt seg ned på gata i Oslo for å tigge i protest mot regjeringen.

TIGGER: KrFU-leder Emil André Erstad (t.h.) og Unge Venstre-leder Tord Hustveit har satt seg ned på gata i Oslo for å tigge i protest mot regjeringen.

- Det er ikke kriminelt å be om hjelp, sier ungdomspartilederne.

11.06.14 14:10

Ungdomspartilederne i KrFU og Unge Venstre raser mot den borgerlige regjeringens ja til et forbud mot tigging.

I protest har de derfor selv satt seg ned på gata for å tigge i Karl Johans gate ved Stortinget onsdag.

- Vi mener det er et grunnleggende brudd på menneskerettighetene at regjeringen foreslår å forby retten til å be om hjelp, noe som er siste utvei for mange, sier KrFU-leder Emil André Erstad til Nettavisen.

- Skremmende holdninger
Erstad synes det er skremmende at regjeringspartiene, med støtte fra Senterpartiet, går inn for å la kommunene avgjøre om tigging skal forbys.

- Det er skremmende holdninger vi ser i en del politiske partier, og dette er en skremmende, usosial avveining som blir gjort av politikerne, sier han.

Han mener et forbud vil gjøre det verre for de som tigger.

- Det tiggerne trenger er hjelp, og ikke et forbud mot å tigge. De trenger hjelp til andre alternativ, til utdanning og arbeid, sier KrFU-lederen.

Les også: Enighet om tiggeforbud i kommunene
Les også: - Senterpartiet skuffer stort

- Eneste mulighet til å vise at man er i nød
Unge Venstre-leder Tord Hustveit er også oppgitt over regjeringen.

- For mange er dette eneste mulighet til å få et arbeid, og for mange er dette eneste mulighet til å vise at man er i nød. Ved å innføre et forbud fratar man mange det å ytre seg i det offentlige rom, sier Hustveit til Nettavisen.

Unge Venstre-leder Tord Hustveit (t.v) og KrFU-leder Emil André Erstad synes det er skremmende at regjeringen vil forby tigging. Foto: KrFU


Han synes lite om at regjeringen har søkt støtte hos nettopp Senterpartiet.

- Det kommer sjeldent noe godt ut av det når Høyre, Frp og Senterpartiet finner sammen, heller ikke denne gangen her. Men dette er en motivasjon for oss å kjempe videre, sier han.

- Vi vil kjempe kampen videre
Begge de to ungdomspartilederne lover kamp mot tiggeforbudet.

- Både vi og Unge Venstre kommer til å gå videre med saken om det blir vedtatt. Det er ikke sikkert det står seg i Menneskerettighetsdomstolen, advarer KrFU-lederen, og påpeker:

- Vi er villig til å kjempe denne kampen videre, sier han.

Selve tiggingen var imidlertid ikke særlig innbringende for de to unge politikerne. Da Nettavisen snakket med dem etter halvannen time med bak koppen, hadde de fått inn 16 kroner.

Diskusjonen går nå på sosiale medier om tiggerforbudet:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.