RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vil Frp bygge en asylmur

(AFP)
Sist oppdatert:
- Vi kan ikke overlate ansvaret til grekerne som ikke har økonomi til å sikre vår yttergrense, sier Per Sandberg.

OSLO (NTB): Fremskrittspartiet ser med bekymring på innvandringen fra Tyrkia til Hellas, og vil bruke norske skattekroner på å bygge en sperring langs grenseelva Evros.

- 70 prosent av asylsøkerne og illegale innvandrere kommer seg til Europa via Hellas. Vi må styrke yttergrensene, og det må Norge bidra med. Vi kan ikke overlate ansvaret til grekerne som ikke har økonomi til å sikre vår yttergrense, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Millioner av asylsøkere forsøker å ta seg inn i Europa ved å krysse den 166 kilometer lange elva Evros langs grensen mellom Hellas og Tyrkia. Dette er en av de mest brukte smuglerrutene fra Tyrkia.

Resten av grensa mellom de to landene er bare på 12,5 kilometer, en landstrekning hvor piggtrådgjerde hindrer uvedkommende i å ta seg inn i EU.

- Før piggtrådmuren kom opp, var det dager det kom hele 500 asylsøkere og illegale innvandrere over grensa fra Tyrkia. I flere år var det normalt med 200 til 300 asylsøkere hver dag i dette området. Det høye piggtrådgjerdet fungerer som en mur og hindrer fysisk at asylsøkere og illegale innvandrere krysser grensa, sier Sandberg.

Han mener Norge må bruke enda mer penger på det såkalte Frontex-samarbeidet, et EU-organ som har ansvaret for samordning av EU-landenes kontroll og overvåking av sine grenser ut av EU. (©NTB)

KART: Under kan du se hvor den tyrkisk-greske grensen går langs elva Evros.


View Grenseelva Evros in a larger map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere