RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Historiens største politiske selvmål»

Ap-topp og leder for Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget Martin Kolberg får det glatte lag etter uttalelse om kongefamilien og privatskoler.
Ap-topp og leder for Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget Martin Kolberg får det glatte lag etter uttalelse om kongefamilien og privatskoler. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Aps Martin Kolberg får det glatte lag etter skoleutspill.

Regjeringspartiene mener Ap bør oppsøke nærmeste speilsal etter Martin Kolbergs utspill om kronprinsbarnas privatskoler.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik reagerer sterkt på Kolbergs utspill om at kronprinsparets valg om å sende barna på privatskole setter Kongehuset i fare.

Elin Ørjaseter blogger: Kronprinsbarna inn i klassesamfunnet

Tirsdag uttalte Kolbergs at Norge er et skritt næremere avvikling av monarkiet etter at det ble kjent at kronprinsparet tar barna sine ut av den offentlige skolen.

- I disse VM-tider er det fristende å si at vi er vitne til Norgeshistoriens største politiske selvmål. Jeg håper Kolberg er klar over at han selv har en nyvalgt partileder i Jonas Gahr Støre som sender sine barn på privatskoler og en nylig avgått partileder i Jens Stoltenberg som selv gikk på privatskole, sier Nesvik til VG.

Les ogsåKronprinsbarna på private skoler

Høyres medlem av utdanningskomiteen på Stortinget, Henrik Asheim, sier seg enig og gir følgende kraftsalve i retning Ap:

- Kolberg går alt for langt. Det er trist at han vil sette i gang avviklingen av monarkiet basert på at kronprinsparet velger de skolene de mener er best for sine barn. Han fremstår som personifiseringen av Ap på sitt verste med en fordømmende og nedlatende tone overfor de som velger noe annet enn Aps egne A4-løsninger, sier Asheim til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere