RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Audun Lysbakken mener at undersøkelsen viser at det er en tydelig kollisjon mellom de fleste politiske partiene og folket.
Audun Lysbakken mener at undersøkelsen viser at det er en tydelig kollisjon mellom de fleste politiske partiene og folket. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Hjemmelekser kan bli historie med SVs forslag

Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstreparti har et forslag som sikkert mange skoleelever vil ønske velkommen – partiet vil droppe hjemmeleksene.

SV ga InFact i oppdrag å spørre noe over tusen nordmenn om deres holdning til å utvide skoledagen med en time for at leksene kan gjøres på skolen med en lærer til stede, skriver Klassekamen. 

Hele 65 prosent svarte at de er positive til forslaget.

– Lekser kan være bra for akademikerbarn, men vanskelig for barn av innvandrere og arbeidere, for å si det litt enkelt. Det er utrolig urettferdig at vi gir så ulike muligheter til barn, og at vi reproduserer sosiale forskjeller, sier partiets leder Audun Lysbakken til avisa.

Han mener at undersøkelsen viser at det er en tydelig kollisjon mellom de fleste politiske partiene og folket.

Blant stortingspartiene er det bare SV som er for dette lekseforslaget, men flertallet av velgerne støtter altså ifølge denne undersøkelsen partiets forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere