RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder gebyrer hemmelig

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) har varslet gebyrkutt, men departementet vil ikke fortelle hvor mye staten tjener på de forskjellige gebyrene.

Kristin Halvorsen (SV) varslet i juni at regjeringen vil ha en full gjennomgang av statlige gebyrer. Arbeidet skulle gjøres på en måned, men nå nekter finansdepartementet å offentliggjøre tallene som viser hva staten egentlig tjener på de høye satsene, skriver VG.

Det lyktes ikke VG å få noen kommentar fra finansminister Kristin Halvorsen i går, men informasjonsrådgiver Frank Vatne i Finansdepartementet skriver følgende i en epost:

«Siden innspillene blant annet omfatter forslag til endringer med konsekvenser for statsbudsjettet, er brevene unntatt offentlighet. Dette er vanlig praksis og ikke knyttet til bekvemmelighetshensyn. Innspill og eventuelle endringer vil bli behandlet og innpasset i Regjeringens fremtidige budsjettopplegg».

Terje Kili, som er ansvarlig for gebyrer og avgifter i Forbrukerrådet, reagerer skarpt på hemmeligholdet.

- Dette er bekvemmelighetshensyn. Det blir vanskeligere for finansministeren å overholde løftet hvis alle ser hva inntektene er, sier han.

Blant gebyrene som skulle gjennomgåes er gebyret på førerkort, inkassogebyr, purregebyret til Lånekassen og etableringsgebyret i Husbanken.

Dokumentavgiften på bolig er ikke blant gebyrene som blir gransket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere