RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homo-innlegg til PFU

Sist oppdatert:
Farsunds Avis er klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha viderebrakt homo-hets.

Det er Marianne Singsaas fra Telemark som har klaget inn avisen etter Odd Djøselands (FrP) leserinnlegg «Homse- og lesbefri strand?» i Farsunds Avis forrige torsdag.

Vær Varsom-plakaten
Hun viser til paragraf 4.3. i Vær Varsom-plakaten, der det heter: «Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, rase, nasjonalitet og livssyn. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende».

- Riktig å trykke
Redaktør Steinar Spjelkaviknes han mener det var riktig av Farsunds Avis å trykke leserinnlegget.

- Slik meninger må bekjempes ord mot ord. Dette er innefor rammene av den offentlige debatt, og det er jeg trygg på blir konklusjonen til PFU også, sier Spjelkaviknes til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer imidlertid at det har vært mer «livat» i redaksjonslokalene i de siste dagene enn vanlig. Leserinnlegg og telefoner har ramlet inn i strie strømmer.

- Vi må våge å trykke meninger som vi ikke liker. Odd Djøseland er en sentral politiker og leder av Utvalg for helse og omsorg. Det er viktig for befolkningen å vite hva han står for. I noen sammenhenger må folk som ytrer seg i avisspaltene beskyttes mot seg selv, men dette skal ikke gjelde for en person som kan bli Farsunds neste ordfører, sier Spjelkaviknes til Farsunds Avis.

- Drar på smilebåndet
– Tvert om. Jeg tror de fleste drar på smilebåndet av denne ytringen. Den har ingen sårende kraft, virker mot sin hensikt, og rammer Djøseland selv, sier redaktøren.

Marianne Singsaas mener blant annet Djøseland kommer med en fremstilling hvor homofile og lesbiske blir redusert til vesener styrt av sin seksuelle drift

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere