RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Horne: 22 prosent flere flyktninger bosatt enn i fjor


Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har ansvaret for å få kommunene til å bosette flyktninger som har fått opphold i Norge.
Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har ansvaret for å få kommunene til å bosette flyktninger som har fått opphold i Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Fremskrittspartiet står utenfor Stortingets avtale om Syria-flyktninger. Men med Frps statsråd Solveig Horne ved roret har flere flyktninger blitt bosatt i norske kommuner i år enn de to siste årene.

«Så langt i år, per 18. august, har kommunene vedtatt å bosette 9.858 flyktninger. 4.986 er allerede bosatt (per utgangen av juli). Dette er 22 prosent flere enn på samme tid i fjor», skriver inkluderingsministeren i et skriftlig svar til Stortinget tirsdag.

Samtidig ble det i fjor bosatt 19 prosent flere flyktninger enn året før.

Ved utgangen av juli i år var det ifølge departementet 5.364 bosettingsklare flyktninger i statlige mottak. En stor andel av disse kommer fra krigsherjede Syria.

I tillegg har Stortinget vedtatt at Norge i år skal gjenbosette 2.620 overføringsflyktninger, blant dem 2.000 fra Syria.

Ifølge Horne ligger det an til at norske kommuner i år kommer til å bosette nesten 10.000 flyktninger. Likevel økte antallet som venter i mottak, i første halvår.

«Stortingets vedtak om å ta imot til sammen 8.000 syriske overføringsflyktninger i år og de to neste årene gjør bosettingsarbeidet ekstra krevende og utfordrende», skriver hun.

Alle partiene unntatt SV og Frp sluttet opp om Syria-avtalen. Frp-leder Siv Jensen møtte hard kritikk da hun i sin valgkampåpning oppfordret norske kommuner til å si nei til å ta imot flyktninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere