*Nettavisen* Nyheter.

Høybråten har bestemt seg

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

KrF-leder Dagfinn Høybråten har med all tydelighet sluppet katta ut av sekken: Partiet vil verken samarbeide med Ap eller Frp.

18.09.08 08:58

Om noen fortsatt skulle være i tvil: KrF-leder Dagfinn Høybråten har valgt side. Partiet vil ha regjeringsskifte og en regjering sammen med Høyre og Venstre. Dermed avviser han at KrF foretrekker en mindretallsregjering med Ap.

- Landet trenger et skifte og et stabilt alternativ. Jeg tror vi kan se langt etter en ny flertallsregjering, så da ligger det naturlige alternativet i en sentrum høyrekoalisjon, sier han ifølge VG Nett.

Høybråten sier videre at han ikke ser det som realistisk at KrF skal regjere sammen med Frp - og heller ikke at partiet kan gå i regjering sammen med Ap.

Med disse uttalelsene gjentar Høybråten budskapet han kom med da Kristelig Folkeparti feiret sitt 75 års jubileum i forrige uke. Partiet har aldri vært i regjering med Ap, og har heller ingen planer om et slikt samarbeid.

Høybråten hevdet den gang at den rødgrønne regjeringen bevisst har kjørt fram saker som har kollidert med KrFs grunnholdninger .

- Det har skapt raseri i partiets rekker, uttalte KrF-leder Dagfinn Høybråten til avisa Nationen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.