*Nettavisen* Nyheter.

Høyre bøyer av i bispesaken

Ole Christian Mælen Kvarme.

Ole Christian Mælen Kvarme. Foto: Scan-foto: Lars Aamodt (arkiv)

Høyre vil trolig la den omstride kandidaten Ole Christian Kvarme bli biskop i Oslo. Saken er ikke verdt en regjeringskrise.

17.02.05 10:16

Kvarme er trolig ett skritt nærmere bispestolen i Oslo. Etter det NRK har grunn til å tro synes ikke Høyre at saken er viktig nok til å splitte regjeringen, og vil dermed ikke kjempe for at det blir en annen Oslo-bisp enn Ole Christian Kvarme.

KrF stemmer for

Kristelig Folkeparti vil trolig stemme for den omstridte kandidaten. Partiet har sagt at de ikke vil gå imot kirkens syn på saken, og støtter dermed Kvarmes kandidatur.

I begynnelsen av neste uke skal alle biskopene i landet og Oslo Bispedømmråd si hvem de går inn for som ny biskop i Oslo. Ole Christian Kvarme fikk flest stemmer i forrige runde, mens Kirkerådet gikk inn for Erling Pettersen for et par uker siden.

Medietrykk

Striden om biskopen har den siste tiden også foregått i mediene, men trass Kirkerådets avgjørelse, og selv om det er delte meninger blant folket, sier sentrale KrF-kilder til NRK at partiet fremdeles ser kirkens syn som klart i favør av Kvarme, og at lite kan rokke ved det.

Enkelte av statsrådene fra Høyre og Venstre kan ha vanskelig for å utnevne den konservative Kvarme, men ifølge kilder i Høyre NRK har pratet med er ikke saken viktig nok til å risikere en strid internt i regjeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.