Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre kan gå mot rekordoppslutning i kommunevalget

ØKER: Siden juni har Høyres oppslutning økt med 2,8 prosentpoeng. Her er Høyres ledertrio på landsmøtet i våres, Bent Høie, Erna Solberg og Jan tore Sanner.
ØKER: Siden juni har Høyres oppslutning økt med 2,8 prosentpoeng. Her er Høyres ledertrio på landsmøtet i våres, Bent Høie, Erna Solberg og Jan tore Sanner. Foto: Thomas Moss (Høyre)
Sist oppdatert:
- En fin honnør til våre kommunepolitikere rundt omkring, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg.

OSLO (NTB): Høyre er landets største parti med en oppslutning på 32,7 prosent i en ny meningsmåling gjort for TV 2 ett år før kommunevalget.

Høyres oppslutning er 4,7 prosent høyere enn i kommunevalget i 2011. Oppslutningen i målingen er også langt bedre enn i tidenes beste kommunevalg for partiet. I 1979 fikk Høyre 29,2 prosent av stemmene.

- Jeg tenker at dette er en fin honnør til våre kommunepolitikere rundt omkring som gjør en veldig god jobb, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg i en kommentar til målingen.

Frp har en oppslutning på 8,9 prosent, en tilbakegang på 2,5 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. For de øvrige partiene er endringene små sammenlignet med kommunevalget i 2011: Arbeiderpartiet 31,5 prosent (-0,2), SV 4,4 prosent (+0,3), Senterpartiet 6,1 prosent (-0,6), Miljøpartiet De Grønne 2,4 prosent (+1,3), Venstre 6,0 prosent (-0,3), KrF 5,1 (-0,5). (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!