*Nettavisen* Nyheter.

Høyre-politiker siktet i narkosak

Høyre-talentet Erik Skutle er siktet i den pågående saken. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

27.02.14 19:31

Erik Skutle (24) fra Høyre er siktet i en pågående narkotikasak.

Han er siktet for narkotikaovertredelser i en sak hvor en rekke personer er pågrepet og fengslet.

- Brukt hasj én gang
Skutle har erkjent bruk av hasj ved én anledning.

– Høyres stortingsgruppe er kjent med at en av våre representanter, Erik Skutle, i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved en anledning, sier parlamentarisk leder Trond Helleland.

Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, påpeker han.

- Alvorlig tillitsbrudd
– Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivareta Skutle og forsøke å bistå ham på best mulig måte, sier Helleland.

– Jeg har vært i kontakt med ham, og han har det etter forholdene bra. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager det grove tillitsbruddet, tilføyer Helleland.

Fakta

Erik Skutle


- Pågrepet tre menn
Politiet bekrefter overfor Nettavisen at de har en pågående narkosak, men vil ikke nevne navn.

- Vi har pågrepet tre menn i begynnelsen av 20-årene i dag. De er siktet for erverv, bruk og besittelse av narkotika i forbindelse med en stor aksjon i forrige uke. Det er ikke mistanke om omsetning. De ble pågrepet i Bergen i ettermiddag. Alle er løslatt, sier politiadvokat Marita Mellingen ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

- Gjelder dette sterke eller svake narkotiske stoffer?

- I likhet med mange av de andre sakene vi etterforsket i forrige uke, så gjelder dette andre stoffer enn cannabis.

Les også: Flere fra Høyre tatt i narkosaken

- Har ikke alle svarene
Skutle uttalte i helgen til Bergens Tidende at politiaksjonene mot flere skoler i Bergen avdekket hvor vanlig narkotikabruk er blant ungdom.

Derfor mener han norske politikere må tenke nytt om narkotikapolitikken.

- Jeg har ikke alle svarene. Men jeg tror at hvis vi hadde brukt prismekanismer, åpningstider og de andre virkemidlene som vi har på alkohol, så tror jeg vi kunne redusert bruken. Det kan selges gjennom apotek eller Vinmonopolet, med svært strenge reguleringer. Vi må kunne reflektere rundt om forbudslinjen fungerer eller ikke. Det er veldig få som tar til orde for forbud mot alkohol, selv om det også er skadelig, sa Skutle til Bergens Tidende.

Etterforskningen har pågått over tid. Det er i forbindelse med nye pågripelser de siste dagene at også stortingspolitikeren er siktet.

Høyres største talent
I 2012 vant Skutle Unge Høyres eliteskole. Kurset ble utviklet av tidligere Høyre-leder Jan P. Syse i 1960, og har som mål å utvikle partiets talenter til å bli topp-politikere.

En som tidligere har deltatt, men ikke har vunnet, er kvinnen Skutle er vikar for, nemlig statsminister Erna Solberg.

«Gratulerer til Erik Skutle som bestemann på UHs elitekurs. Skarp konkurranse, lover godt for både Hordaland Høyre og Unge Høyre fremover.»


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.