*Nettavisen* Nyheter.

Høyre/Frp legger ned Fri Rettshjelp

5000 mennesker mister rettshjelpen sin.

24.09.08 16:26

(iOslo.no) Da Frp/Høyre-byrådet i dag la fram sitt budsjett for 2009 var det tre av byens tilbud som fikk beskjed om å forsvinne. Oslo kommunes kontor for fri rettshjelp er det ikke lenger behov for, mener byrådet.

5000 mister hjelpen
I 2007 hjalp Fri rettshjelp nærmere 5000 personer med juridiske problemer, etter det iOslo.no får opplyst fra ledelsen i Fri rettshjelp. For å få fri rettshjelp kan du ikke tjene over 100.000 før skatt. Tjener du over det, må du betale en egenandel. Grensen for når du ikke lenger kvalifiserer til å motta fri rettshjelp er på 230.000 kroner årlig.

Byrådet mener at statlige ordninger gjør at brukerne av tilbudet kan benytte seg av vanlige advokatkontorer.

- Innskrenket tilbud
Ifølge nrk begrunner byrådet også nedleggelsen med at Fri rettshjelp-kontoret ikke har ført saker for retten de siste årene, hvilket er synonymt med et innskrenket tilbud, i forhold til «vanlige kontorer».

iOslo.no fikk opplyst på Rådhuset at sprøyterommet skulle avvikles. Rødts Erling Folkvord, som sitter i Oslo bystyre, uttalte til undertegnede journalist at den saken var «noe komplisert». Det var ingen stor motstand mot at dette tilbudet skulle forsvinne, også fordi bare et fåtall av flere tusen sprøytenarkomane i Oslo faktisk benytter seg av sprøyterommet. Tilbudet legges den 1. januar.

180 blir arbeidsløse
I tillegg melder nrk at Park og idrett Oslo skal også legges ned fra 31. desember 2008. Det kommunale foretaket jobber med å ivareta byens offentlige og private utearealer, i tillegg til vedlikehold av idrettsanlegg. 180 ansatte mister arbeidsplassen sin.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.