RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun blir UDs nye ansikt utad

Ane Haavardsdatter Lunde
Ane Haavardsdatter Lunde Foto: Håkon Mosvold Larsen/ NTB scanpix
Sist oppdatert:
130 kjempet om jobben.

harlotte Thorstvedt og Mette Hanekamhaug var to av 130 søkere til den profilerte stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet.

Nå er det klart hvem som har fått «ja».

- Sterk erfaring

- Redaktør for samfunn og utenriks i NTB, Ane Haavardsdatter Lunde, er tilsatt som seniorrådgiver i kommunikasjonsenheten i UD, bekrefter kommunikasjonsjef Frode Andersen overfor Nettavisen.

Haavardsdatter Lunde tiltrer i løpet av våren.

- Det var en omfattende prosess med mange sterke søkere. Det som tilslutt ble utslagsgivende var Lundes sterke journalistiske og redaksjonelle erfaring. Dette er en kompetanse vi har behov for å rekruttere eksternt, sier Andersen.

Fire unntatt offentlighet

NY JOBB: Ane Haavardsdatter Lunde takker av i NTB.

Fire av søkerne fikk medhold i at det vil være såpass skadelig for dem dersom navnet blir kjent, at de blir unntatt fra offentligheten.

I stillingsutlysningen skriver UD at:

«kommunikasjonsenheten er ansvarlig for å utforme, tilrettelegge og samordne departementet kommunikasjon. Enheten har blant annet ansvaret for ekstern og intern kommunikasjon, UDs nettsider, sosiale medier og krisekommunikasjon. Enheten administrerer UDs talspersonfunksjon, samt to vaktordninger for informasjonsberedskap».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere