RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva er riktig lederlønn?

Foto: Scanpix Sverige.
Sist oppdatert:
Det er tydeligvis greiere å kritisere lederlønningene enn å gjøre noe med dem.

(NA24-KOMMENTAR): Igjen stormer det rundt lønnspakkene til lederne i de store delstatlige selskapene, denne gangen kompensasjonen for det avsluttede opsjonsprogrammet i Hydro.

Igjen raser Jan Bøhler & Co rundt og skal sparke folk i øst og vest. Igjen velger regjeringen den feige løsningen med å kritisere i ettertid, i stedet for å gjøre noe da den ble orientert i forkant.

Det er vel slik det skal være i politikken. Ryggrad har aldri vært noen nødvendig kroppsdel i de kretser.

Uklart
Til en viss grad vil regjeringen åpenbart få gjennomslag for sin nye lønnspolitikk i de delstatlige selskapene. Opsjoner blir det slutt på, og topplønningene blir kanskje lavere.

Men fortsatt er det høyst uklart hvilket nivå som nå skal være det politisk korrekte. Rune Bjerke, som har solid Ap-bakgrunn, ble i fjor toppsjef i DnB NOR, hvor staten er storeier. Han fikk en årslønn på 4,2 millioner kroner, pluss bonus og etterlønn.

Men det er altfor mye, ifølge finansminister Kristin Halvorsen. For hun mener at ingen skal tjene mer enn statsministeren, noe som vil si en drøy million.

Aps Rolf Klungland har hevdet at en feiekost kunne gjort Eivind Reitens jobb i dagens oljemarked.

Det synes altså å være høyst uklart hva regjeringspartiene mener er riktig lønn for sjefene i Norges største og viktigste selskaper: Mange millioner, en million, eller prisen på en feiekost?

Vanskelig avveiing
Det er ikke rart at det blir litt uklart. For på den ene siden er det vanskelig for rødgrønne politikere å argumentere åpent for at en sjef skal tjene mange ganger så mye som en industriarbeider eller en sykepleier. Det blir ikke særlig mye lettere om sjefen tjener fem ganger så mye, i stedet for ti eller 20 ganger.

På den andre siden ser også de av de rødgrønne politikerne som faktisk sitter i maktposisjoner at det gir merkelige utslag hvis toppsjefene i disse selskapene lønnes mye lavere, for eksempel lavere enn statsministeren.

For da begynner sammenligningene med fett betalte fotballspillere, aksjemeglere, konsulenter, forretningsadvokater og sjefer i helt private bedrifter. Er det riktig at toppsjefene i Norges viktigste selskaper skal tjene mindre enn meglerspirer som knapt har feiret 30-årsdagen?

De gode tidene i norsk økonomi samt internasjonalisering bidrar til at spisskompetanse blir mye høyere verdsatt enn tidligere. Mange tjener ekstremt gode penger, ofte uten det arbeidspresset og ansvaret som følger med de topplederjobbene det nå fokuseres på.

Man kunne tenke seg at regjeringen tok i bruk hard lut mot alle høye lønninger, for eksempel ekstremt høy marginalskatt eller lovregulert maksimallønn. Men slike tiltak er etter alt å dømme for ekstreme, og har for mange bivirkninger, til at de vil bli gjennomført.

Derfor vil vi nok fortsatt se mangemillionerslønninger til toppsjefene i de delstatlige selskapene. Og så må vi leve med en regjering som følger med på ferden, men protesterer for all verden.

For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at min ektefelle er ansatt i Norsk Hydro.

Are Slettaner tidligere leder for TV 2 Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Houston, USA, og skriver blant annet daglige kommentarartikler. Her kan du lese de siste kommentarene:

Bråk på sommerbeitet
Lys utsikt, dyster børs
Strømmen av innvandrere
Liten effekt av u-hjelp
Endelig kvitt futen
Kinesisk nudelkrøll
Gratis penger!
Mer verdt enn våre barn
Smartere fondssparere?
Klimakutt - det er enkelt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere