RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvitvasker Stortinget

Sist oppdatert:
Valget i 2009 kan bli nedslående for mangfoldet på Stortinget.

Norges nasjonalforsamling kan bli helt uten politikere med minoritetsbakgrunn etter neste valg, melder NRK.

Inne - ute
Partiene ser så langt ut til å prioritere politikere med norsk bakgrunn på de sikre plassene - trass i at en av ti innbyggere i Norge har minoritetsbakgrunn.

Afshan Rafiq (H) er den eneste med innvandringspolitikeren som har hatt fast plass på Stortinget, og det var i forrige periode. Nå er hun 1. vara.

Ifølge NRK er disse fire nærmest å sikre seg fast plass: Akhtar Chaudhry (SV), Mazyar Keshvari (Frp). Saera Kahn (Ap) og Rafiq - alle fra Oslo.

- Ikke glem meg!
Abid Raja står ikke på listen, men gjør Nettavisen oppmerksom på at han satser på å bli nominert på 2. plass for Venstre i Akershus:

- Hvis jeg blir det, kommer jeg trolig inn på Stortinget, sier Raja - som mener det er et stort problem for demokratiet at innvandrerne ikke når opp:

- De blir ikke ansett som dyktige/flinke nok, mangler trolig støttespillere og opplever at det blir stilt spørsmål ved deres lojalitet, tror Raja.

Harde angrep
Rafiq ble historisk da hun ble valgt inn på Stortinget fra Oslo i 2001, men hun fikk ikke nok stemmer til å bli gjenvalgt i 2005.

Les også: - Ville lage muslimsk front

I sin nye bok går hun til frontalangrep på tre personer: Akthar Chaudhry (SV), Saera Khan (Ap) og forfatter Hege Storhaug.

Chaudry som får gjennomgå hardest. Rafiq forteller at Chaudry i 2000 tok initiativ til at muslimer i bystyret skulle møtes i forkant i saker som angår minoriteter for å bli enige om et felles syn.

- Han mente at de muslimske bystyrerepresentantene kunne få større gjennomslagskraft dersom vi stod samlet. Men jeg synes ikke at religiøse hensyn skal blandes sammen med partitilhørighet i norsk politikk, skriver Rafiq i boken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere