RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten advarer Ap

Sist oppdatert:
Regjeringen bør tenke seg nøye om før den godtar forslaget til ny bioteknologilov, advarer KrF-leder Dagfinn Høybråten.

STORTINGET (Nettavisen): Dagfinn Høybråten mener høringsforslaget om en ny bioteknologilov som ble sendt ut før jul rimer dårlig med invittene fra Ap om et nærmere samarbeid med KrF.

- Dette er ikke noen hvilken som helst sak for Kristelig Folkeparti. Følger regjeringen høringsnotatet, overkjører den viktige høringsinstanser og frontkolliderer med oss. Det er greit at den vet det før den legger ut på den ferden, sier Høybråten til Nettavisen.

Les mer om forslaget her

Velge barn
KrF-lederen nyter juledagene hjemme på Nesodden, men er klar til kamp mot høringsutkastet når det nye året begynner.

- Høringsutkastet som er kommet tegner et bilde av et samfunn der man ikke bare kan velge om man vil ha barn, men hva slags barn man skal få, Jeg synes det er viktig å tenke gjennom hva slags samfunn man da skaper, og hva slags holdninger til funksjonshemmede det kan skape, sier Høybråten.

Han peker på at det også er strid mellom regjeringspartiene om saken. Protester fra SV førte til at helseminister Sylvia Brustad måtte utsette framleggelsen av lovforslaget til over nyttår.

Uttelling
I høst la de rødgrønne fram et budsjettforslag som kom KrF i møte på flere områder.

Høybråten vil likevel ikke si om budsjettet styrket muligheten for et samarbeid med de rødgrønne etter valget i 2009.

- Vi er ikke ute etter å gi noe tilsagn om regjeringsløsning. Det vil vi først gjøre foran stortingsvalget, slik vi alltid gjør. Vi er på Stortinget for å få løst saker. Når vi får den mulighetene i fanget er det klart vi bruker den. Det har vist seg denne høsten at det gir uttelling, sier han.

Frp
Dagfinn Høybråten ønsker å holde alle muligheter åpne før stortingsvalget, men varsler at et samarbeid med Frp om regjeringsmakt ikke er blitt mer aktuelt selv om Frp har byttet ledelse.

- Siv Jensen støtter fri abort. Det gjorde aldri Carl I. Hagen. Frp vil også fjerne blasfemiparagrafen. De ville beholde den for to år siden. I den grad det er noen ny politikk, er det ikke noe positive signaler fra den nye formannen, sier Høybråten.

- Vi sa i 2005 at det ikke var grunnlag for et politisk samarbeid med Frp. Det er ikke kommer noen nye signaler fra Frp som tilsier at dette har endret seg, legger han til.

- Så formannsskiftet har ikke styrket muligheten for et regjeringssamarbeid med Frp?

- Det er dine ord, svarer partilederen.

Skyggenes dal
For KrF gjelder det først og fremst å komme i posisjon før kommunevalget til høsten.

- Jobb nummer en for Kristelig Folkeparti er å bygge partiet sterkere, og gjennom det bygge sentrum sterkere. Vi registrerer at tilværelsen i opposisjonen ikke har vært noen vandring i skyggenes dal. Vi får oppmerksomhet, noe vi vil bruke til å vise hva vi vil, og ikke bli en brikke i andres spill, sier Høybråten.

Dropper ut
Han varsler at omsorgstjenester og utdanning er nøkkelord for KrF.

- Omsorg er en sak som i høyeste grad er både lokalpolitikk og KrF-politikk. Vi vil også utfordre Regjeringen på skole- og oppvekstpolitikk, sier Høybråten.

Han mener Regjeringen har vært mer opptatt av å stramme inn på de to prosentene av private skoler framfor å gjøre noe for vanlige skoler.

- Mange dropper ut. Vi vil lage en arena som involverer flere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere