RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten freder Bond-drink

Sist oppdatert:
Sosialminister Dagfinn Høybråten gjør kuvending og dropper forslaget om forbud mot drinker med mye sprit.

Dermed er den klassiske James Bond-drinken Dry Martini reddet, melder Aftenposten.

- Jeg har kommet til at forslaget ikke var godt nok gjennomtenkt og gjennomarbeidet. Jeg har gitt beskjed om at forslaget skal trekkes tilbake. Vi kan altså se bort i fra dette forslaget, kunngjorde Høybråten på et kommunalpolitisk seminar i Oslo onsdag formiddag.

Nå har sosialministeren tenkt og kommet til at «det er langt viktigere alkoholpolitiske spørsmål å ta tak i enn sammensetningen av drinker».

Forslaget om å redusere alkoholmengden i blandede drinker har blitt møtt med hoderysting i mange kretser. I forslaget skulle det settes en grense på 4 centiliter brennevin i denne typen drinker. Oppskriftene på drinker som Dry Martini, Margerita, Manhattan og Black Russian har mer enn 4 centiliter alkohol, og er unntatt bestemmelsene om at det ikke skal serveres drinker på mer enn 4 centiliter.

I en meningsmåling offentliggjort i onsdagens VG sier 62 prosent at de synes forslaget er dårlig. Bare 13 prosent av de spurte synes forslaget er godt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere