RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten lekket fra revidert

Foto: Knut Falch (Scnapix)
Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Dagfinn Høybråten varsler økt kamp mot utenlandske firmaer som leier ut billig arbeidskraft på ulovlige vilkår i Norge.

- I revidert budsjett vil vi bevilge mer penger til å forsterke tilsynet med utenlandske firmaer, opplyste Arbeids- og sosialminister Høybråten i Stortinget spørretime onsdag.

Høybråten lovet også å komme tilbake til Stortinget med en evaluering av om regjeringens tiltak mot sosial dumping på arbeidsmarkedet virker.

Slo tilbake
Opposisjonen frykter at norske arbeidstakere og leverandører skal bli konkurrert ut av utenlandske firmaer som kynisk utnytter billig arbeidslraft fra de nye EU-landene i øst.

Politikere både fra SV og Ap refset Høybråten og regjeringen for å være passiv i forhold til dumping av lønninger og arbeidsvilkår for utenlandske arbeidstakere.

Men dette vil Høybråten ha seg frabedt. Han viste til at regjeringen samarbeider med partene i arbeidslivet om en gjennomgang av allmenngjøring av tariffavtaler innen ulike områder.

Sikret minstelønn
Loven skal hindre sosial dumping, ved at utenlandske arbeidstakere skal være sikret den minstelønnen som er fastsatt i tariffavtalen innen for en bransje.

- Det er regjeringens klare forutsetning at vi skal ha ryddige og verdige forhold på arbeidsmarkedet, sa Høybråten.

Han understreket samtidig at det er opp til partene å benytte mulighetene allmengjøringsloven gir, ved fastsettelse av lønn og avtaler om arbeidsforhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere