RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro måtte svare ministeren

Sist oppdatert:
Hydro måtte orientere sin største eier etter NA24s artikler.

Hydro driver forretninger med det lutfattige landet Tadsjikistans viktigste industribedrift, smelteverket Talco. Pengene går gjennom et agentselskapet Talco Management Ltd, registrert på De britiske jomfruøyene. Selskapet er 70 prosent eid av den tadsjikiske staten og 30 prosent eid av tre tadsjikiske forretningsmenn.

NA24 - din næringslivsavis

Overfor NA24 har Hydro innrømmet at de ikke har full kontroll over hvor pengene går og seniorforsker Ivar Kolstad ved Chr. Michelsens Institutt mener de på denne måten tilrettelegger for korrupsjon, selv om Hydro hevder å ha sitt på det tørre.

- Orientering fra Hydro
Nå har selskapet informert sin største eier, Nærings- og handelsdepartementet, om saken.

- Vi fikk en foreløpig orientering av Hydro i går (tirsdag, red. anm.), sier næringsminister Dag Terje Andersen til NA24. Han forteller at Hydro har vært i kontakt med eierskapsavdelingen i departementet.

- Vi har hatt en samtale med Hydro og fått de samme svarene som dere i pressen har fått, sier han videre.

- Det er Hydro som må svare på ytterligere spørsmål fra pressen i saken, og vi ser på grunnlag av det om det er behov for å gå ytterligere inn i denne saken, sier Andersen.

- Ikke uvanlig
Andersen forteller til NA24 at han forutsetter at Hydro følger sitt etiske regelverk, og peker på at blant annet Verdensbanken har vært inne i denne saken.

Inger Sethov, kommunikasjonsdirektør i Hydro, vil ikke si noe om hvem som tok kontakt med hvem. Om det var Hydro som tok kontakt med departementet – eller om det var departementet som ringte Hydro.

- Det er ikke uvanlig at det er informasjonsutveksling mellom Hydro og Hydros aksjonærer. Det har også skjedd i dette tilfellet. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere dette ytterligere, sier Sethov til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere