*Nettavisen* Nyheter.

Hydrogen for dyrt for Oslo

Norge er blant de fremste i verden på hydrogenteknologi, men en pumpe i Oslo blir for dyrt.

13.05.08 08:25

(iOslo.no) Det finnes kun to steder i Norge å fylle hydrogendrivstoff - i Stavanger og Porsgrunn. Noen pumpe i Oslo får man ikke se på en stund.

Ulønnsomt
Alle fylkesordførerne på strekningen Oslo- Stavanger- Bergen har nå gått sammen og skrevet et brev til samferdselsminister Liv Signe Navarsete, hvor de ber om mer penger til satsing på hydrogen i Norge.

Bilene som bruker hydrogendrivstoffet koster rundt 900 000 kroner, og teknologien er for ny til at den lønner seg.

- Ingen vil investere i fyllestasjoner når det er så få biler, og ingen vil kjøpe hydrogenbil når det er så få fyllestasjoner, sier inativtaker til brevet fylkesordfører i Vest-Agder, Thore Westermoen, til aftenposten.no.

Prosjektet HyNor har som mål å gjøre det mulig å kjøre fra Oslo til Stavanger på hydrogen - men foreløpig er det ikke mulig å fylle hydrogen der ruten starter. Årsaken er mangel på penger til å bygge en pumpe i Oslo.

Trenger mer penger
Gjennom forskningsrådet har staten så langt gitt to millioner kroner til en hovedstadspumpe, mens Oslo kommune og Akershus fylkeskommune er klare til å støtte hydrogenprosjeket i Oslo med totalt 40 millioner kroner.

- Kommer det ikke penger på revidert budsjett, så blir stasjonen i Oslo forsinket, sier Ulf Hafseld, leder for forretningsutvikling på Hydrogen i StatoilHydro til avisen.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag