Hyllet Breivik, vil på Stortinget

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Skal kjempe mot islam.

28.06.13 08:19

Demokratene-politiker Kjersti­Margrete Adelheid Gilje hyllet Anders Behring Breiviks avslutningstale i rettssaken for ett år siden. Nå vil hun på Stortinget for å kjempe mot islam.

Gilje er Demokratenes listetopp i Rogaland og hadde følgende uttalelse på sin Facebook-side etter Breiviks tale 22. juni i fjor, skriver Klassekampen:

«Jeg synest at taalen til Anders Behring Breivik er helt enorm. Han er sylende skarp. og JEG STØTTER HAM FULLT UT I HANS SYNSPUNKTER. Men selvfølgelig tar jeg avstand fra handlingene».

Gilje som har bakgrunn fra Norwegian Defence League (NDL), Stopp islamiseringen av Norge (Sian), KrF og Kristent Samlingsparti, er klar på at hun fortsatt står for det hun sa.

– Ja, jeg står for det. Jeg mener Breivik er skarp, selv om det var galskap det han gjorde. Det er himmelvid forskjell mellom å støtte tankene hans og det han gjorde. Vi går ikke rundt og dreper, slik muslimene gjør i Allahs navn, sier Gilje som sitter i Demokratenes sentralstyre.

Hun kaller Breivik «framsynt»:

– Han advarte oss mot hvordan dette kommer til å bære hen. Bare se på Grønland og Groruddalen. Det er nesten ikke noe som er norsk og kristent igjen. Det som skremmer meg, er at vi allerede har flere muslimske politikere, som for eksempel Hadia Tajik. Mange har store familier som stemmer på seg. Det er sånn de kommer til å ta over landet.

På Facebook har hun også omtalt islam som «djevelsk"og tatt til orde for at islam skal bli «totalt utryddet fra denne jordens overflate».

– Islam er ikke en religion. Det er ondskapens ideologi og djevelens ideologi, sier Gilje som får støtte av partileder Elisabeth Synnøve Rue Strencbo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.