RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre gratulerer Frp

Foto: Poppe, Cornelius
Sist oppdatert:
Høyre frykter ikke at partiets rike onkler vil svikte etter at Stein Eik Hagen ga Frp to millioner kroner.

- Dette tar vi til etterretning, det er hyggelig for Frp at de får pengegaver, sier generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre til Nettavisen.

- Frykter du at flere av deres bidragsytere vil følge Hagens eksempel og rømme Høyre?

- Nei, det har jeg ingen følelse av. Som sagt er det hyggelig og viktig at folk bidrar, og det er hyggelig for Frp at Hagen gir dem penger.

- Hagen er en av Norge rikeste, med betydelige investeringer i landet. Tror du at han kan komme til å kreve gjenytelser fra Frp for sine gaver?

- Jeg har ingen tro på at verken Hagen eller Frp vil blande kortene.

- Hvorfor det?

- Den tilliten velger jeg å ha til dem.

- Mangler gaveoversikt
Hole har ennå ikke oversikt over hvor mange pengegaver partiet har fått i forkant av kommune- og fylkestingsvalget til høsten.

- Det har jeg ikke oversikt over, det er det alt for tidlig å si noe om. Men det vi får vil uansett ikke nå opp til LOs gaver til Ap, sier han.

Liker ikke Erna
Investor og Orkla-milliardær Stein Erik Hagen har gitt Frp to millioner kroner. Det er et knallsterkt signal til Høyre, som han i fjor sa farvel til etter 35 års medlemskap. Hagen var misfornøyd både med Høyre-ledelsen og Høyres politikk. Under valgkampen i 2005 ga han derimot med en millioner kroner til Høyre.

Frp har kun fått én pengegave tidligere over 300.000 kroner. I 2005 fikk partiet 500.000 kroner fra Ivar Pettersen. I 2005 ga Stein Erik Hagen Frp 250.00 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere