RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FÆRRE MED KJEDER: Etter forrige kommunevalg i 2011 satt Høyre igjen med rekordmange 119 ordførere. Det er et antall de er langt unna å klare nå. Bildet er tatt på festmiddag for landets ordførere i forbindelse med grunnlovsjubileet i mai i fjor.
FÆRRE MED KJEDER: Etter forrige kommunevalg i 2011 satt Høyre igjen med rekordmange 119 ordførere. Det er et antall de er langt unna å klare nå. Bildet er tatt på festmiddag for landets ordførere i forbindelse med grunnlovsjubileet i mai i fjor. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Høyre kan tape rundt halvparten av ordførerne

Sist oppdatert:
Kan miste 44 ordførerkommuner etter valg og forhandlinger.

OSLO  (NTB): Det ser ut til at Høyre taper rundt halvparten av ordførerne sine, etter at 244 av 428 kommuner har bestemt seg for hvem de vil ha som ordfører de neste fire årene.

Etter forrige kommunevalg i 2011 satt Høyre igjen med rekordmange 119 ordførere. Det er et tall partiet kan se langt etter nå, melder NRK.

For etter at 244 av 428 kommuner har bestemt seg for hvem som skal være ordfører, håper partiets generalsekretær Lars Arne Ryssdal at de skal klare å kapre 75. Om Høyre klarer det, kommer de til å miste 44 ordførerkommuner. Samtidig har de mistet, eller risikerer å miste, ordføreren i mange av de største byene og kommunene.

– Dette skyldes først og fremst at det vi kaller de borgerlige partiene samlet har gått tilbake. Vi gjorde et veldig godt valg i 2011, men nå er det ikke så godt, sier Ryssdal.

De tre store ordførerpartier i Norge er Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet. De har allerede kapret ordføreren i 211 av de 242 kommunene som har bestemt seg.

Så langt har Høyre fått ordfører i 33 kommuner, klart å beholde 24, fått ni nye og tapt 36. Arbeiderpartiet har ordfører i 118 kommuner, har beholdt 66, fått 52 nye og tapt 25. Og Senterpartiet har fått 61 ordførere, har beholdt 29, fått 32 nye og tapt 19. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere