RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre-kandidat vil endre hallikparagrafen

(Eirik Solheim/eirikso.com/Flickr)
Sist oppdatert:
Vil tillate utleie av rom til prostituerte.

Eiere av hotellrom og leiligheter bør ikke dømmes hvis de leier ut rom til prostituerte, mener Oslo Høyres stortingskandidat Heidi Nordby Lunde.

Lunde vil endre den såkalte hallikparagrafen som blant annet straffer den som leier ut lokaler som brukes til prostitusjon. Stortingskandidaten, som også er kjent som bloggeren Vampus, sier til NRK at dette er hennes eget syn, og at Høyre kun har programfestet å fjerne sexkjøpsloven.

Lunde mener hverdagen er blitt betydelig vanskeligere for prostituerte som ønsker å gjøre hverdagen tryggere for seg selv. Hun mener det for eksempel må være mulig for to prostituerte å jobbe sammen, uten at den ene skal bli straffet som hallik.

Forverret
– Vi ser at dagens lovverk har forverret situasjonen for de kvinnene som det var ment å hjelpe. Jeg har sagt at det er på tide å se på helheten i lovverket slik at vi sørger for at de kvinnene som kanskje står svakest og uten beskyttelse, kan beskytte seg selv, sier Lunde.

Hun mener bedre ressurser og prioriteringer er viktigere enn et omfattende lovverk. Samtidig understreker Lunde at hun ikke ønsker å åpne for at noen skal tjene penger på de prostituertes virksomhet.

– Det er interessant at man ikke skal få tjene penger på salg av sex. En dom i Oslo tingrett har slått fast det som Finansdepartementet har ment i mange år, nemlig at de som selger sex, også skal betale skatt og moms på sine tjenester. Det betyr at staten er blitt de som selger sex sin verste hallik. De prostituerte må betale store penger uten å få noe beskyttelse igjen. Jeg mener det nesten er innlysende at vi må se på lovverket, sier hun.

Uaktuelt for Høyre
Høyres nestleder Jan Tore Sanner er helt klar på at Lundes utspill ikke samsvarer med Høyres politikk:

– Det er helt uaktuelt for Høyre å endre eller fjerne hallikparagrafen. Høyre vil begrense prostitusjon, ikke legge til rette for prostitusjon, sier Sanner til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere