RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) reagerer på overtidsbruken hos Politiets utlendingsenhet, etter at justisministeren lovet å rydde opp.
Stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) reagerer på overtidsbruken hos Politiets utlendingsenhet, etter at justisministeren lovet å rydde opp. Foto: Høyre

Høyre-politiker hardt ut mot politiets overtidsbruk

Sist oppdatert:
- Uforståelig at garderobeskap må monteres i helgene, sier politikeren.

Fredag skrev Nettavisen om hovedvernombud Einar Sagli i Politiets utlendingsenhet (PU) som har varslet ledelsen om en økonomisk ukultur.

I et brev som Politiforum har fått tak i, varsles det om at PU utbetaler store summer i overtidstillegg til personer i ledende posisjoner.

Blant annet skal en leder ha fått utbetalt 176.000 kroner på fem måneder.

Les også: Varsler om økonomisk ukultur i politiet

- Dette er sløsing
Overtidsbruken får Høyres stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen, Hårek Elvenes, til å reagere.

- Gitt at dette er riktig, så er det sløseri med skattebetalernes penger. Man kan undres over om Politiets utlendingsenhet har et for romslig budsjett, sier Elvenes til Nettavisen.

Elvenes sier han er overrasket, siden en tilsynsrapport i fjor nettopp påpekte at overtidsbruken i PU var ute av kontroll.

- Denne saken tyder jo på at man fortsatt har en utstrakt bruk av overtid som det kan stilles spørsmål ved om er nødvendig. Det var jo nettopp denne unødvendige overtidsbruken man skulle gå nøye gjennom og få slutt på etter forrige tilsynsrapport, sier Høyre-politikeren.

- Anundsen skulle rydde opp
Elvenes stilte den 12. mai i fjor et spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp) om PUs overtidsbruk, og da lovet Anundsen å rydde opp.

- PU er gitt en frist til 1.7.14 med å rette opp manglene som er påpekt. På nåværende tidspunkt ser jeg det derfor ikke som nødvendig å ta initiativet til ytterligere tiltak, men departementet vil følge dette tett i den ordinære styringsdialogen med Politidirektoratet, svarte statsråden.

- Det ble jo svart fra justisministeren at manglene som ble påpekt i tilsynsrapporten, skulle rettes opp. Jeg vil forvisse meg om at så har skjedd ved å undersøke saken nærmere, sier Elvenes, og legger til:

- Jeg undres over at en slik sak dukker opp, etter at det ble lovet at det skulle bli ryddet opp i for ett år siden. Dette kan tyde på at pengene fortsatt sitter løst hos Politiets utlendingsenhet, sier han.

Elvenes sier han vil stille et nytt spørsmål om overtidsbruken til  Anundsen dersom det ikke kommer fram forhold som avkrefter påstandene.

- Garderobeskap i helgene?
Ifølge hovedvernombud Einar Sagli skal en seksjonssjef ha utført vaktmestertjeneste i helgene ved å montere garderobeskap og gjort annet forefallende arbeide til 750 kroner per time.

- Jeg kan godt forstå at det er uungåelig for PU å måtte uttransportere folk også i helgene, men at garderobeskap må monteres i helgene, har jeg langt større problem med å forstå, sier Elvenes.

PUs Personalsjef, Kristin Fiskal Eide, sier til Politiforum at overtidsbruken til de to seksjonslederne er undersøkt, og at det er «intet som tydet på forhold som strider mot lov, retningslinjer eller som ellers kan sies å stride mot en alminnelig oppfatning er hva som er forsvarlig eller etisk akseptabelt».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere