RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre-topp vil vrake barnetrygden

Lederen av Høyres kunnskapsutvalg Kristin Vinje mener dermed at de 15 milliarder kronene som staten bruker på barnetrygd hvert år, bør brukes på en helt annen måte,
Lederen av Høyres kunnskapsutvalg Kristin Vinje mener dermed at de 15 milliarder kronene som staten bruker på barnetrygd hvert år, bør brukes på en helt annen måte, Foto: Kjetil Ree (Wikipedia)
Høyres Kristin Vinje vil erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning.

Lederen av Høyres kunnskapsutvalg mener dermed at de 15 milliarder kronene som staten bruker på barnetrygd hvert år, bør brukes på en helt annen måte, skriver Aftenposten.

Vinje sitter i utdanningskomiteen på Stortinget og leder partiutvalget som skal foreslå hvordan partiets kunnskapspolitikk skal fornyes i partiprogrammet i 2017.

- Skal skolen lykkes med å gi elevene like muligheter, uavhengig av foreldrenes bakgrunn og økonomi, må vi styrke tidlig innsats. Derfor vil jeg erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning, sier Vinje.

Hun viser til at foreldrebetalingen i barnehagene i dag er på 7 milliarder kroner i året, og at foreldrebetalingen i skolefritidsordningen er på 3 milliarder. Dersom barnetrygden avvikles, mener Vinje det dermed er god nok margin til å innføre gratis plasser i barnehage og skolefritidsordning, selv om man tar høyde for at flere vil bruke plassene når tilbudene blir gratis.

Men forslaget blir møtt med skepsis. UNICEF mener flere barn blir fattige uten barnetrygden, mens professor Knut Halvorsen ved Sosialforsk på Høgskolen i Oslo og Akershus ser på forslaget som en gammel holdning om at fattige ikke har godt av penger, og at man derfor må gi dem tjenester slik at de ikke skal bruke pengene feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere