RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre under 14 prosent på ny måling

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Høyre synker under 14 prosent på en ny meningsmåling der alle andre partier enn Senterpartiet og SV også må notere tilbakegang.

Høyre får en oppslutning på 13,9 prosent, ned 0,2 prosentpoeng, og beveger seg dermed i motsatt retning av det Per-Kristian Foss håpet da han sa at partiet måtte få minst 20 prosent for å delta i en borgerlig regjering.

Les også: Tok Foss i skole

- Skal Høyre drømme om 20 prosent, må kurvene snart begynne å peke oppover, sier valgforsker Bernt Aardal til Klassekampen.

De eneste to partiene som ifølge målingen til Klassekampen og Nationen øker, er SV med 2,7 prosentpoeng til 8,2 prosent og Senterpartiet med 1,4 prosentpoeng til 6,1 prosent.

Les også: Vil utsette russefeiringen

Det tredje partiet i regjeringskoalisjonen, Arbeiderpartiet, går tilbake 2,5 poeng til 31,1 prosent. Men dersom meningsmålingene var valg, ville de rødgrønne fått ett ekstra mandat i forhold til måneden før og økt til 79, som likevel er seks mandater unna flertall.

Fremskrittspartiet er fortsatt Norges nest største parti med 26,9 prosent, selv etter en moderat tilbakegang på 0,8 prosentpoeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere