RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil flytte statsråd

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Høyre går inn for en aldri så liten revolusjon på Slottet.

I dokumentet «Høyre i regjering 2009», som VG omtalte torsdag, foreslår en gruppe Høyre-rådgivere en aldri så liten slottsrevolusjon: At statsråd på Slottet skal flyttes fra fredag til mandag.

- Forslagene i dokumentet er ikke mine vurderinger, men et resultat av at vi har utfordret våre gamle statssekretærer til å komme med forslag for å få en bedre måloppnåelse i regjeringsposisjon, sier Høyre-leder Erna Solberg til Nettavisen.

- Undergraver statsrådet
Men Solberg har sans for forslaget om å flytte det viktige møtet til mandag.

- På fredag har f.eks. alle avisene tidlig deadline, mange saker som skal behandles i statsrådet lekker ut på forhånd - spesielt nå under den sittende regjeringen, og det tar lang tid før Stortinget får se dokumentene i sakene. Jeg tenker at denne praksisen er litt undergraving statsrådet, for det har utviklet seg mer og mer i retning av at ting offentliggjøres i dagene før statsrådet avvikles, sier Solberg.

For Solberg er det sentralt at det å flytte møtet til mandag kan gi et bedre forhold mellom regjering og Stortinget.

- Jeg har selv erfaring for at det kan være kjempestress å måtte kommentere saker fra statsrådet lenge før du får tilgang til dokumentene i saken, sier hun.

Vil spørre kongen
- Har Høyre spurt kongen om dette?

- Nei, dette er bare en idé. Vi vil selvsagt ta opp saken med kongen om det skulle vise seg å bli aktuelt. Høyre er jo som kjent et kongetro parti, sier Solberg.

- Dere skal jo også være verdikonservative, men er ikke dette forslaget nærmest en revolusjon?

- Høyres slagord er at vi skal forandre for å bevare. Ideen om å flytte statsrådet er ikke noen revolusjon, sier Høyre-lederen.

Kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet sier at han ikke har noen kommentar til Høyre-forslaget.

LES MER OM POLITIKK I NETTAVISEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere