RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil gi mer lønn til de beste lærerne

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:

Erna Solberg fremmer flere personlige endringsforslag til landsmøtet i helgen, og alle dreier seg om læreryrkets status. Solberg vil blant annet gi mer lønn til de beste lærerne.

I programutkastet heter det at Høyre vil at de flinkeste lærerne skal kunne stige i gradene og bli spesialist med høyere lønn, status og prestisje. Solberg ønsker dessuten nye spesialiststillinger og at staten bidrar med ekstra lønn for å realisere dem, skriver Dagbladet.

– Det er viktig at lærerne kan gjøre karriere i klasserommet, uten å forsvinne til administrasjon, sier hun.

På landsmøtet på Gardermoen i helgen er det første gang at delegatene må ta stilling til endringsforslag som er fremmet personlig av partileder Erna Solberg.

– Jeg har aldri gjort det før. Det speiler først og fremst at vi har vært gjennom en lengre periode der vi har utviklet politikken vår. Det har vi også gjort etter at programkomiteen avsluttet sitt arbeid. Derfor vil jeg ha med landsmøtet på det jeg mener er et at de viktigste grepene for å løfte læreryrket: Å slå fast at staten skal finansiere nye karriereveier for lærere, sier Solberg.

Nettavisens liveblogg vil denne helgen være preget av Høyres landsmøte:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere