RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil ha homo-bryllup

Sist oppdatert:
På helgens landsmøte i Unge Høyre forventes det at ungdomspartiet går inn for at homofile skal få full likestilling også når det gjelder ekteskap.

- Partnerskapsloven er foreldet. Vi er kommet langt nok til at det er på tide å innføre en kjærlighetsnøytral ekteskapslov sier Unge Høyres leder, Torbjørn Røe Isaksen.

Moderpartiet har ikke tatt stilling til spørsmålet enda, og Isaksen håper Unge Høyre kan hjelpe dem til å fatte et vedtak som er klart på at homofile skal få like rettigheter som heterofile.

- Høyre har en lang tradisjon for å støtte de homofiles rettigheter, og dette er neste naturlige skritt på veien. Da skulle det bare mangle om ikke Unge Høyre, som før, er de som går i spissen for et åpnere samfunn sier Isaksen.

Lederen av Høyres ungdomsparti vil likevel ikke tvinge trossamfunn til å måtte gjennomføre vielser av homofile par.

- Religionsfrihet innebærer også friheten til å ha et annerledes syn på ting enn den norske stat. Vi kan ikke tvinge folk til å slutte å være trangsynte avslutter Røe Isaksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere