RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

75 prosent av kandidatene til årets kommunevalg i Hægebostad er menn. Ingen kvinner er øverst på listene.
75 prosent av kandidatene til årets kommunevalg i Hægebostad er menn. Ingen kvinner er øverst på listene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

I denne kommunen sitter det én kvinne i kommunestyret

Og nå skal hun gi seg.

I Hægebostad i Vest-Agder sitter det kun én kvinne i kommunestyret. De andre 20 er menn. Nå gir Britt Tove Stokke seg.

– Jeg har ikke hatt noen problemer med å ytre meningene mine, men effekten av meningene kunne ha blitt bedre om jeg hadde flere «likesinnede» med meg, sier hun til Aftenposten.

På årets valglister er det 43 prosent kvinner på landsbasis, mindre enn én prosents økning fra 2007, ifølge SSB. To av tre kandidater i toppen er menn.

Bare ti kommuner har flere kvinner enn menn på listene.

Dårligst på likestilling

Hægebostad er kommunen som er dårligst når det kommer til likestilling. 75 prosent av kandidatene er menn og ingen kvinner er øverst på listene, skriver Aftenposten. Deretter følger Halsa (29 prosent kvinner), Åsnes(31 prosent kvinner) og Kvitsøy (31 prosent kvinner).

Hof (54 prosent kvinner), Grue (53 prosent kvinner) og Modalen (53 prosent kvinner) er kommunene med flest kvinner på listene før årets kommunevalg, skriver avisen.

Bekymret likestillingsombud

Likestilling og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik mener at den skjeve kjønnsfordelingen i kommunene er et stort problem.

– Det har flere konsekvenser. Demokratiet vårt er sterkest og best når alle er med, og når de som bestemmer representerer mangfoldet i landet, sier Ørstavik til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere