RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I strupen på Ballo

Sist oppdatert:
SVs visepresident i Stortinget Olav Gunnar Ballo må slutte å korsfeste SV-statsråder, krever Lena Jensen.

- Vi tjener absolutt ingenting på å lage en partikultur der vi i alle sammenhenger skal henge og korsfeste hverandre, raser stortingsrepresentant Lena Jensen (SV) overfor Nettavisen.

Oppvaskmøte
Det går mot et skikkelig oppvaskmøte når SV møtes til landsstyremøte lørdag. Mens Kristin Halvorsen nekter å diskutere SV-statsrådenes fremtid, lover Olav Gunnar Ballo at det vil bli en persondebatt til helga.

Ballo sier til Dagbladet at han vil gjenta sin kritikk mot både kunnskapsminister Øystein Djupedal og miljøvernminister Helen Bjørnøy. Bare 6,2 prosent av velgerne stemte på SV ved høstens lokalvalg. Det betyr at partiet har halvert oppslutningen sin siden 2003.

- Vi har gjort mye
Men Jensen, som sitter i Stortingets utdanningskomité har heller ikke sansen for at Ballo sier at Djupedal ikke har vært en god nok SV-statsråd på skolepolitikk.

- Vi fører en helt ny utdanningspolitikk og vi har snudd veldig mye i forhold til nedgangen som Bondevik-regjeringen stod for, sier hun.

- Utvider timetallet
ett punkt mener Jensen at skolepolitikken ennå ikke er god nok.

- Regjeringen har varslet kommunene at av det økte tilskuddet til kommunene skal fem milliarder kroner gå til skolene. Men dette har ikke kommunene i stor nok grad fulgt opp. Da er det bare å stå på og sikre at pengene kommer ut til hvert klasserom til hver unge slik at vi merker den store forskjellen, sier Jensen.

- Nestoren i SV når det gjelder skolepoltikk, Theo Koritzinsky, sier at Djupedal er en for svak statsråd?

- SV utvidet kunnskapsbegrepet da vi kom i regjering til å også gjelde kunst og kultur, noe Koritzinsky er opptatt av. Vi har også laget en strategiplan for å bruke kunst og kultur i opplæringen. Vi har også utvidet timetallet med fem timer i uka fra første til fjerde trinn. Dette betyr at elvene får mer tid til å lære, for økningen i timetallet betyr ikke at de skal lære mer.

- Respektløst
Jensen mener at Ballo og andre sentrale SV-ere som har kritisert SV-statsrådene er respektløse og useriøse.

-Det er veldig viktig at vi står fram som et seriøst parti som tar signalene fra velgerne på alvor, og som tar en ordentlig gjennomgang av valget. Men jeg tror mange forlater SV fordi det er så mange som bråker i stedet for å være konstruktive. Å skyet enkeltpersoner er rett og slett utidig, useriøst og respektløst, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere