RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I strupen på Jagland

Sist oppdatert:
Per Sandberg (Frp) prøvde å tvinge Thorbjørn Jagland i kne i Stortinget mandag fordi han refset Carl I. Hagen for å ta ekstra lang påskeferie.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Den åpne konflikten mellom stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) og visepresident Carl I. Hagen (Frp) kom til klart uttrykk i Stortinget mandag.

Stortingsrepresentant Per Sandberg ba nemlig Jagland om å redegjøre for utbyttereglene for stortingsrepresentanter slik at de i framtiden slipper «offentlig refs fra stortingspresidentens side».

Stort oppslag
Bakgrunnen er at Jagland i april kritiserte ifølge VG Carl I. Hagen for å bevilge seg tre ukers påskeferie i Spania.

Jagland viste i oppslaget til at ordningen med såkalt utbytting, der en representant søker om at en fra motparten ikke skal stemme mens han eller hun er fraværende, ikke er ment for å ta ut ferie. Hagen slo tilbake,og sa at han brukte den utvidede påskeferien til partiarbeid. Han besøkte nemlig flere av Frps partilag i Spania mens han var der.

- Merkelig fra Jagland
Kritikken fra Jagland har falt Frp svært tungt for brystet, og Per Sandberg fant mandag grunn til å ta saken opp i Stortinget.

- Jeg finner det merkelig at stortingspresidenten finner det opportunt å kritisere andre ut fra egen praksis, særlig fordi det var ingen andre motforestillinger mot Hagens utbytte, sa Frps parlamentariske nestleder .

- Uriktig fra VG
Jagland framholdt at han ikke hadde ment å kritisere Hagen.

- Det er uriktig at jeg kommenterte en enkeltsak i VG. Jeg viste til regelverket på spørsmål fra avisa. At VG valgte å gjøre saken om til en konflikt mellom meg og Hagen, er deres sak, sa Jagland.

Men Sandberg var ville at Jagland skulle presisere at Hagen ikke hadde gjort noe galt i Spania.

- Finnes det noe grunnlag for å si at Hagen og Frp eller noen andre har misbrukt denne ordningen, spurte han.

– Jeg har ikke gjort noe annet enn å påpeke retningslinjene. At VG velger å la dette få form av en refs av en enkelt person og ett enkelt parti kan ikke jeg stå inne for. Jeg kunne ikke unnlate å svare da jeg fikk spørsmål om hvordan reglene er, svarte Jagland, som dermed nektet å medgi at han hadde gjort noe galt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere