RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke-dødelige våpen

Kuler og krutt er ut. Her er siste nytt i Forsvarets våpenarsenal.

De siste månedene har forsker Odd Harry Arnesen i Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) testet ut såkalte «mindre dødelige våpen» som chilikuler, lydkanoner og strømpistoler. De nye ikke-dødelige våpnene kan bli standardutstyr for norske soldater i utlandet, skriver Teknisk Ukeblad.

Blant våpnene som er blitt testet ut, er lydkanoner som sender ute en svært ubehagelig «røykvarslertone» i ekstremt høyt lydnivå. Dette våpenet har allerede vist seg effektivt for å forsvare norske soldater: I høst brukte en norsk kaptein kanonen til å skremme vekk pirater som angrep skipet utenfor Somalia.

Et annet våpen som testes ut, er X-net spikermatte.

- En bil som kjører i nitti holder nitti også etter at han har kjørt over en vanlig spikermatte. Denne typen spikermatte kveiler seg imidlertid opp og låser hjulene for å sikre hurtig stans, forteller Arnesen til TU.

Han har også testet ut paintballgeværer som inneholder chilipepper og kan gi motstanderen kraftig hoste og ubehag. Også strømpistoler, som brukes av politiet i USA og Storbritannia, kan bli tatt i bruk av norske soldater i utenlandsoppdrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere