RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke fornøyd med LO-svar

Sist oppdatert:
Arbeidstilsynet vil intervjue ansatte i LO fra topp til bunn for å finne ut om det skjer trakassering i organisasjonen.

Det er resultatet etter at Arbeidstilsynet har vurdert svaret fra LO på 21 sider og 43 vedlegg om arbeidsmiljøet i organisasjonen som tilsynet fikk forrige fredag.

- LO har i utgangspunktet sendt oss i et grundig svar, men vi savner en beskrivelse av hvordan LO praktiserer reglementet som de har sendt oss, sier avdelingsleder Pål H. Lund i Arbeidstilsynet til Nettavisen.

Anonyme svar
Dermed vil Arbeidstilsynet gå i gang med en intervjurunde der de vil snakke med ansatte og ledere i LO om arbeidsmiljøet. De ansatte vil bli plukket tilfeldig ut, og i likhet med Fougner-granskingen vil svarene være anonyme.

- Det vil framgå hvem som har svart, men ikke hvem som har sagt hva, sier Lund.

Etter påske
Tilsynet vil bli gjennomført fra 16. til 20. april.

- Vi ønsker å gå inn i LO når de er i en normalsituasjon. Akkurat nå er de ganske stresset. Vi har fått informasjon om at de har satt i gang tiltak i den kritiske situasjonen som de er i nå, derfor er det ikke en uakutt situasjon som vi trenger å gå inn i nå, sier Lund.

Spør om trakassering
Arbeidstilsynet ba i januar LO om en redegjørelse om hvordan arbeidsmiljøet for de ansatte er. Arbeidstilsynet har blant annet spurt om hvilke prosedyrer/rutiner LO har for å sikre at ansatte ikke utsettes for trakassering eller utilbørlig opptreden.

Tilsynet gransker ikke selve Yssen-saken, fordi den tidligere internasjonale sekretæren, Ingunn Yssen, ikke lenger jobber i LO. Et eget granskingsutvalg, ledet av advokat Jan Fougner, gransker Yssen-saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere