Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke kom inn på tunet!

Åslaug Haga trygler for seg og sin familie.

Det stormer rundt Olje- og energiminister Åslaug Haga etter at en rekke tabber har blitt avdekket.

Har du tips om saken? Send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Torsdag ettermiddag valgte hun å gå ut i et innlegg, hvor hun beklager feiltrinn og ber om ro for familien sin.

Les hele innlegget her

Nettavisen mener: Åslaug Hagas tapte ære

Mer?
«Jeg kan ikke forstå hva nytt som skal finnes, men jeg vet det vil skrives framover. Skulle det være noe mer å rydde opp i, skal det gjøres om det gjelder brygge, stabbur, skatt, bredbånd eller hva».

«Denne uka kommer en rekke spørsmål til meg om private forhold. Der burde jeg vært bedre, men jeg har opptrådt i god tro hele veien. La meg understreke at jeg helt og fullt forstår og respekterer pressens rett til å spørre».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Haga har opplevd hardkjøret så tøft at hun har vurdert å trekke seg:

- Bør jeg gi meg?
«Jeg opplever altså gjentatte angrep på min integritet. Jeg må ikke akseptere dette med mindre jeg fortsetter som statsråd. Jeg er takknemlig for den tillit jeg har fått av velgerne og partiet. Inntil nylig har det vært en udelt glede og et privilegium. Noen vil mene at mine barn, min mann, mine gode medarbeider og jeg skal tåle dette. Jeg er i tvil om dette. Derfor har jeg seriøst vurdert å gi meg».

Men Haga velger å fortsette ut perioden og har sin sjef statsminister Jens Stoltenbergs fulle tillit:

- Åslaug Haga har selv tatt initiativ til en dialog med kommunale myndigheter for å ordne opp i eventuelle uklarheter. Det er jeg fornøyd med, sier Stoltenberg via sin kommunikasjonssjef Trude Måseide til Nettavisen torsdag formiddag.

Les også. Haga gjør en kjempejobb

Stoltenberg er klinkende klar på at Haga må bedømmes ut fra jobben hun gjør nå:

- Veldig god jobb
- Åslaug Haga må bedømmes for den politiske jobben hun gjør sammen med regjeringen. Her gjør hun en veldig god jobb med blant annet å få på plass CO2 rensing og lagring på Mongstad og å få fram ny fornybar energi, sier statsministeren til Nettavisen.

Les også: - Haga har totalt mistet grepet

Statsministeren vil ikke besvare på Nettavisens spørsmål om hvorfor Hagas usannheter stiller i et annet lys enn det som felte Ramin-Osmundsen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her