RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Imamer må lære norsk samfunnskunnskap

Sist oppdatert:
Imamer blir nå tvunget til å lære norsk samfunnskunnskap. - Stryker de til eksamen, må de reise hjem, sier Frp-leder Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

Imamer blir nå tvunget til å lære norsk samfunnskunnskap.

- Stryker de til eksamen, må de reise hjem, sier Frp-leder Carl I. Hagen.

Enighet
Det er i budsjettinnstillingen til Kommunalkomiteen på Stortinget at regjeringspartiene og Fremskrittspartiet er blitt enige om å kreve opplæring i samfunnskunnskap for imamer. Hagen sier han er svært glad for at Frp fikk gjennomslag for kravet om imamopplæringen.

- Etter at vedtaket er fattet i Stortinget i neste uke, går jeg ut fra at regjeringen umiddelbart setter i gang dette arbeidet. Vi bør i alle fall være i gang med opplæringen i løpet av våren. Fremskrittspartiet har flere ganger tidligere fremmet forslag om en særskilt opplæring for religiøse ledere som kommer til Norge. At vi nå til slutt har fått flertall er svært gledelig, mener Carl I. Hagen.

Må reise hjem
- At opplæringen avsluttes med en test som må bestås gjør enigheten enda bedre. Etter vår mening må det selvsagt også innebære at ingen imamer som ikke består testen får statsborgerskap eller bosettingstillatelse. De som gir blaffen i opplæringen eller stryker til eksamen må reise hjem, mener Hagen.

- Hva ønsker dere å oppnå med denne opplæringen?

- Imamene har ved en rekke anledninger vist at fortsatt tror de lever i samme miljø som i hjemlandet. Vi er opptatt av å fortelle de religøse lederne at vi i Norge ikke kan akseptere to parallelle samfunn, men vil integrere imamene mest mulig i det norske samfunnet. Imamene må lære seg at de må innordne seg etter det regelverket som vi har i Norge. Vi kommer til å passe nøye på at opplæringen blir gitt i tråd med stortingsflertallets ønske, sier Carl I. Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere