RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Etter det Dagsavisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder.
Etter det Dagsavisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Inga Marte Thorkildsen tar ikke gjenvalg

Sist oppdatert:
Inga Marte Thorkildsen (38) sier nei til gjenvalg som nestleder i SV, sier hun til NTB.

Det blir endringer i partiledelsen, sier flere kilder i SV til avisen.

Partiet nedsatte under helgens landsstyremøte en valgkomité som skal jobbe fram mot landsmøtet i april neste år. Komiteen skal i nærmeste framtid spørre dagens medlemmer om de tar gjenvalg til sine ulike posisjoner. Etter det avisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder.

Det spekuleres også i SV-kretset om Bård Vegar Solhjell vil fortsette i nestledervervet.

Thorkildsen selv vil ikke uttale seg til Dagsavisen. Hun er for tiden opptatt med et bokprosjekt. Avisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Solhjell, som er i Myanmar med forsvars- og utenrikskomiteen for tiden.

- Vi har akkurat satt ned en valgkomité som ikke har startet sitt arbeid. Vi forholder oss til den ledelsen vi har, sier partisekretær Silje Schei Tveitdal, som sier SV-ledelsen ikke vil kommentere spekulasjonene.

I helgen ble det kjent at Thorkildsen har sagt nei til å stille som toppkandidat for SV i Oslo i neste års kommune- og fylkestingsvalg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere