Inga Marte Thorkildsen tar ikke gjenvalg

Etter det Dagsavisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder.

Etter det Dagsavisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Inga Marte Thorkildsen (38) sier nei til gjenvalg som nestleder i SV, sier hun til NTB.

10.09.14 13:47

Det blir endringer i partiledelsen, sier flere kilder i SV til avisen.

Partiet nedsatte under helgens landsstyremøte en valgkomité som skal jobbe fram mot landsmøtet i april neste år. Komiteen skal i nærmeste framtid spørre dagens medlemmer om de tar gjenvalg til sine ulike posisjoner. Etter det avisen forstår har sentrale personer i partiet i noe tid vært klar over at Thorkildsen er lunken til å fortsette som nestleder.

Det spekuleres også i SV-kretset om Bård Vegar Solhjell vil fortsette i nestledervervet.

Thorkildsen selv vil ikke uttale seg til Dagsavisen. Hun er for tiden opptatt med et bokprosjekt. Avisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Solhjell, som er i Myanmar med forsvars- og utenrikskomiteen for tiden.

- Vi har akkurat satt ned en valgkomité som ikke har startet sitt arbeid. Vi forholder oss til den ledelsen vi har, sier partisekretær Silje Schei Tveitdal, som sier SV-ledelsen ikke vil kommentere spekulasjonene.

I helgen ble det kjent at Thorkildsen har sagt nei til å stille som toppkandidat for SV i Oslo i neste års kommune- og fylkestingsvalg.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.