Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen respekt for muslimer

Ali Khan (KrF) mener det norske flertallet må lære seg å respektere også den muslimske minoritetens rett til ytringsfrihet.

Ali Khan (Krf) mener dokumentaren Dokument 2 sendte mandag kveld om Muhammed-tegningene var ubalansert.

Ensidig
- Én person som dominerte hele programmet, sier han til Nettavisen.

Khan mener TV 2 ikke viste hva slags rolle muslimer og KrF-leder Dagfinn Høybråten spilte i saken. Heller ikke viser programmet hvordan muslimer reagerte på karikaturtegningene i Norge.

- Programmet vil vise at muslimer som minoritet må tåle ytringsfrihet i Norge, enten det passer for dem eller ikke, sier han.

Ifølge Khan er det også en mangel at programmet ikke viste hvordan muslimer i Norge reagerte fredelig mot de omstridte tegningene, og mot Magazinet som publiserte dem. Han understreker at majoriteten i Norge også må respektrer ytringsfriheten hos minoritetene, som blant annet er muslimer.

Forstod alvoret
- Det er stor forskjell mellom Norge og Danmark i hvordan de behandlet karikaturtegningene, sier Khan.

Han påpeker at i Danmark nektet man å gå i dialog med muslimene der og den muslimske verden forøvrig for å løse konflikten.

- Den norske regjeringen forsto at saken var alvorlig, og derfor gikk de i dialog med muslimene for å løse problemet.

Uklokt
Nå håper Khan at Islamsk Råd vil reagere på at TV 2 har viset tegningene. Dette er en uklok beslutning av TV2, mener han.

- Slike karikaturer er ubehagelige for muslimer, sier Khan. Derfor tror han heller ikke at mange muslimer har sett karikaturen.

Khan sammenligner publiseringen av karikaturtegningene med det valget JyllandsPosten tok i 2003, da de avviste å trykke karikaturtegninger av Jesus fordi det ville skape sterke reaksjoner blant kristne.

- Ingen vil respektere muslimer, sier han.

Khan understreker behovet av religionsdialog for at alle skal kunne leve i fred.

Felles erklæring
Awais Mushtaw, talsmann for Muslimsk studentsamfunn ved Universitetet i Oslo oppfattet dokumentaren som ensidig dekning av Dokument 2. Han ber Islamsk Råd i Norge komme om en felles uttalelse om saken.

- Det er ubehagelig å se de omstridte Mohammed-tegningene på TV, sier han.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21