RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tradisjon for sponsorturer i Bergen

Tidligere ordførere i Bergen har ikke latt private selskaper betale egne reiser. Kristian Helland takket selv nei til en båttur, etter å ha blitt advart av administrasjonen.

Bergens Tidende har vært i kontakt med noen av Trude Drevlands (H) forgjengere om deres erfaringer med å delta på sponsede turer. Ingen av ordførerne avisen har snakket med, har takket ja til å delta på reiser betalt av private.

– Den eneste jeg kommer på, var en invitasjon jeg fikk til å være med en ny ferge som gikk mellom Bergen og Danmark. Jeg takket nei etter advarsler fra administrasjonen, sier Kristian Helland (KrF), ordfører i Bergen fra 2001 til 2003.

Bergens første kvinnelige ordfører, Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), kan heller ikke huske å ha blitt påspandert reiser og overnatting da hun satt i ordførerstolen fra 1999 til 2000. Det samme sier Gunnar Bakke (Frp), ordfører fra 2007 til 2011.

Bystyredirektør Roar Kristiansen sier at han ikke kan huske at private aktører har betalt for ordførerens jobbreiser.

Bergensordfører Trude Drevland og hennes sønn fikk påspandert tur med privatjet og luksushotell i to dager i Venezia av skipsreder Torstein Hagen i juni i fjor. Anledningen var sjøsettingen av skipet «Viking Star», som ble døpt i Vågen på 17. mai i år med Drevland som gudmor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere