*Nettavisen* Nyheter.

Isaksen: – Nedbygging av faglæreren er norsk skoles tragedie

KRANGLET: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Trond Giske (AP) kranglet om hva norsk skole trenger for å løfte seg under Utdanningsforbundets valgdebatt mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener norsk skole valgte feil vei da det ble satset på allmennlæreren framfor faglæreren på 1970-tallet.

24.08.15 20:04

Isaksen barket sammen med Arbeiderpartiets skolepolitiske talsmann, Trond Giske, under en valgdebatt om skole og barnehage i regi av Utdanningsforbundet mandag kveld.

Isaksen angrep Giske og Arbeiderpartiet for ikke å legge stor nok vekt på lærernes fagkompetanse.

– Tragedien for norsk skole har vært nedbygging av respekten for faglæreren og opphylling av allmennlæreren som skulle litt av alt, uttalte Isaksen, som viste til at Finland, som gjør det langt bedre enn Norge på alle internasjonale skoletester, siden 1970-tallet valgte motsatt vei.

– Det går en historisk skillelinje mellom Arbeiderpartiet og Høyre på dette. Ap mener det viktigste er å være en allmennlærer som skal kunne litt av alt, mens Høyre står for en annen tradisjon, uttalte Isaksen.

– Alle ser ut til å ha en mening om hvordan læreren bør gjøre ting annerledes, men det er ingen som ville banket på en cockpit og bedt flygeren fly litt annerledes. Og flygerne har kortere utdanning enn lærerne, påpekte Giske til applaus fra salen.

– Hovedproblemet i skolen er ikke at lærerne mangler kunnskap, men tid og tillit, uttalte Giske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag