RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Island raser mot Pedersen

Sist oppdatert:
Islands fiskeriminister hev seg over telefonen og ringte til fiskeriminister Helga Pedersen da han hørte at pirattråleren «Juanita» fikk legge til kai Norge i forrige uke.

-Det er helt uakseptabelt, sier Einar Gudfinnsson til Fiskaren.

Nå krever han en forklaring fra fiskeriminister Helga Pedersen (Ap).

Islands fiskeriminister Einar Gudfinnsson sier til Fiskaren at han ringte til Helga Pedersen umiddelbart da han hørte om hendelsen.

Han har også skrevet et formelt brev til Fiskeridepartementet der han ber om en forklaring.

Det var forrige uke at skipperen på tråleren «Juanita», som driver ulovlig fiske på uer i Irmingerhavet, ba om å få komme til norsk havn for reparasjon. Båten hadde fått tauverk i propellen og var under slep av et søsterfartøy.

Ved Fellesoperativt hovedkvarter i Stavanger fikk skipperen først nei, men da han påberopte seg force majeure, ga norske etter.

Kystvakten eskorterte tråleren inn til kai, og deretter ut av norsk økonomisk sone igjen straks problemet var løst. Dette for å hindre at båten fikk forsyninger eller at mannskap gikk i land under oppholdet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere