RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Jackpot til Giske

Sist oppdatert:
«Spillminister» Trond Giske fikk jackpot under Aps landsmøte søndag.

FOLKETS HUS (Nettavisen): Før landsmøtet la Telemark Ap inn et forslag om å forby spilleautomater. Dessuten ønsker omtrent 60 Ap-ordførere å selv bestemme om de skal ha spilleautomater i sin kommune eller ikke. I stedet vedtok landsmøtet søndag hovedlinjene i kultur- og idrettsminister Trond Giskes forslag.

- Vedtaket slår utvetydig fast prinsippet om et nasjonalt spillmonopol. Vi har fått støtte for en streng poliitkk, men ikke et forbud, sier han til Nettavisen.

Han understreker at det ikke er aktuelt å tilby spillautomater som skaper nye spillavhengige.

- Det ble spådd et opprør på landsmøtet. Det kom ikke. Når folk får informasjon om at spillautomatene som kommer blir helt annerledes enn dagens automater og sikrer fleksibilitet, jobber man seg fram til en løsning. Mange ordførere som har vært mot, støtter nå forslaget, sier han.

I kompromissvedtaket heter det at ”Arbeiderpartiet forløpende vil vurdere utviklingen for å unngå uheldige og utilsiktede virkninger av dagens spillemarked. Det må derfor etableres en årlig konsultasjonsordning mellom Norsk Tipping og KS om spillereformens virkninger.”

Søndag kunne Trond Giske også glede seg over støtte fra landsmøtet til forslaget om en ny kirkelov. Vedtaket innebærer at grunnlovsparagrafen om den evangelisk-lutherske religion som statens offisielle religion fjernes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere