RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Jagland: - Klokeste jeg har møtt

Sist oppdatert:
Stortingspresident Thorbjørn Jagland tar Jon Lilletuns dødsfall svært tungt.

- Det var en veldig trist melding å få. Jon Lilletun var et usedvanlig varmt og flott menneske, som også var veldig klok. Han er en av de klokeste politikerne jeg har møtt, og han blir et stort tap for norsk politikk, sier stortingspresident Thorbjørn Jagland til TV 2 Nettavisen mandag morgen.

- Beste vennen jeg hadde
Stortingsrepresentant og tidligere kirke- og utdanningsminister Jon Lilletun døde natt til mandag, 60 år gammel. Thorbjørn Jagland kjente Lilletun svært godt.

- Dette går også innpå meg personlig. For vi ble etter hvert svært gode venner. For meg ble han den beste vennen i politikken jeg hadde, sier Jagland.

Stortingspresidenten har kjent Lilletun så lenge han kan huske, helt siden han kom inn på Stortinget på 1980-tallet.

- Jeg har kjent ham i mange år, men ble særlig kjent da jeg var leder av utenrikskomiteen og han var medlem i komiteen. Da utviklet vi etter hvert et veldig tett samarbeid og vennskap, sier Jagland til TV 2 Nettavisen.

- Raus overfor alle
Han har nesten ikke gode nok ord til å beskrive Jon Lilletun.

- Han var veldig klok, en selvlært og klok politiker, og ikke minst raus overfor alle mennesker og en brobygger. Så det er nesten umulig å få sagt nok gode ting om Jon Lilletun, sier Jagland til slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere