*Nettavisen* Nyheter.

Jens: - De lager bare bråk

Opposisjonen skaper bare bråk, og er lite interessert i å komme med noe selv, hevder statsministeren.

15.08.06 13:24

Utspillet fra Sps Per Olaf Lundteigen om å fjerne rentefradraget for høye lån skapte bruduljer i sommer. Bruduljene gjorde at både finansnminister Kristin Halvorsen (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) måtte på banen.

Statminister Jens Stoltenberg innrømmer at sommerens skattedebatt gjorde det nødvendig med en oppklaringsrunde, men legger mye av skylden på opposisjonspartiene.

-Det var nødvendig at uklarheten ble fjernet raskt. Men opposisjonen skaper bare bråk. De har lite å komme med selv, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Avklart
Stoltenberg mener regjeringens skatteopplegg var avklart i Soria Moria-erklæringen.

-Vi trenger debatt, men ikke om noe som er avklart, fortsetter han.

-Tar du kritikk for måten saken ble behandlet på fra Regjeringens side?

-Jeg tror man er nødt til å erkjenne at når man har en flertallsregjering, vil all debatt fokusere på hva regjeringspartiene mener. Når de er blitt enige, blir saken vedtatt. Slik er det ikke ved en minretallsregjering, sier han.

Økte
På en måling Opinion har gjort for BT, økte alle de tre regjeringspartiene oppslutningen i juli, til tross for bråket rundt boligskatten.

Ap går fram 1,3 prosentpoeng til 29,4 prosent i forhold til juli-målingen. SV øker 0,4 prosentpoeng til 8,6 prosent, mens Senterpartiet går fram 1,5 prosentpoeng til 6,5 prosent.

- Jeg er glad for at Arbeiderpartiet og de andre regjeringspartiene går fram. Jeg tror folk ser at det ikke er tvil om hva som er regjeringens skattepolitikk, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Unge
Ifølge målingen har regjeringspartiene størst oppslutning blant de unge, skriver BT. 50,7 prosent av velgere under 30 år støtter regjeringspartiene. Av de over 60, ville bare 40,6 prosent av de spurte at de ville stemt på et rødgrønt parti dersom det hadde vært stortingsvalg i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.