RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens er folkets favoritt

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Mer enn dobbelt så mange velgere vil ha Jens Stoltenberg som ny statsminister, enn Erna Solberg.

Det viser en måling foretatt av TNS Gallup, på oppdrag for TV 2.

I valget mellom Jens Stoltenberg og Erna Solberg, foretrekker hele 56,6 prosent Stoltenberg som ny statsminister, mens 32,5 prosent vil ha Solberg som regjeringssjef.

- Det er et ønske om mer Arbeiderparti-politikk, og mindre Høyre-politikk. Velgerne vil ha en regjering som er opptatt av rettferdighet og fellesskap, og ikke en regjering som gir mye til de som har mye fra før av, i form av lavere skatt, sier Jens Stoltenberg til TV 2.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner, hevder derimot at tallene er gode for Høyres del.

- Jeg mener disse tallene egentlig er ganske gode for Erna Solbergs del, tatt i betraktning av at det er Kjell Mangne Bondevik som er statsminister i vår regjering.

Populær i KrF
Men Jens Stoltenberg er også relativt populær Kjell Magne Bondeviks velgere, til tross for at han i dag er KrF-motstandernes frontkjemper.

Blant de som stemmer KrF foretrekker 49 prosent Erna Solberg som statsminister, mens hele 34,5 prosent vil ha Jens Stoltenberg.

- Vi er et sentrumsparti, og vi har velgere som ønsker nærmere samarbeid med venstresiden, og vi har de som ønsker samarbeid med høyresiden, sier KrFs nestleder Knut Arild Hareide

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere